Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou SCANDAL: Parlamentul a votat un vicepreședinte la ASF, care l-a făcut pe un lider PNL să spună 'nu ne luați pe toți de proști'

autoritatea pentru supraveghere financiara ASF

Plenul Reunit al Parlamentului a votat, luni, numirea lui Gabriel Grădinescu, în funcția de vicepreședinte, membru executiv, în sectorul instrumentelor și investițiilor financiare al Consiliului Autorității de Supraveghere Financiare (ASF).

Grădinescu Gabriel a fost candidatul propus de Comisiile de specialitate comune ale Camerei Deputaților și Senatului, pentru ocuparea funcției de vicepreședinte - membru executiv - în sectorul instrumentelor și investițiilor financiare al Consiliului Autorității de Supraveghere Financiare. Au fost exprimate 197 voturi pentru și 74 contra, scrie mediafax.ro.

Citește și: Vești bune pentru clienții RCS&RDS! Anunț important de la Digi

De asemenea, plenul reunit al Parlamentului a votat și numirea lui Ioan Georghe Tara ca membru neexecutiv al aceluiași Consiliu. Au fost exprimate 199 voturi pentru și 72 împotrivă.

Gabriel Grădinescu a fost ales, pe 4 decembrie, în funcția de vicepreședinte al Autorității de Supraveghere Financiare (ASF), responsabil cu piața de capital. Acesta a primit 28 de voturi, alte 20 de voturi au fost contra și unul dintre membrii comisiilor s-a abținut.

Citește și: Decizia radicală luată de Gică Hagi! Ce se va întâmpla cu echipa sa

Pentru această funcție s-au înscris opt candidați, dar au participat la audieri șase. Audierile au loc marți, începând cu ora 10:00 și fiind urmate de vot.

Audierile a avut loc în cadrul unei ședințe comune a Comisiei pentru buget, finanțe și bănci, a Comisiei pentru politică economică, reformă şi privatizare din Camera Deputatilor şi a Comisiilor similare ale Senatului.

Citește și: Klaus Iohannis îl face praf pe Liviu Dragnea! Atac de ultim moment

„Știm că domnul Grădinescu are jocurile făcute. Vă rog, nu ne luați pe toți de proști”, a spus Ioan Cupșa, deputatul PNL, la începutul audierilor.

Audierile și votul de marți s-au făcut după ce funcția de vicepreședinte al ASF, responsabil cu piața de capital, a rămas vacantă. La data de 15 noiembrie, deputatul PSD Marius Bota a demisionat din această funcție. El fusese ales în această funcție cu doar o zi înainte, odată cu ceilalți membrii ai Consiliului ASF.

Citește și: S-a aflat! El este candidatul surpriză la prezidențiale

La alegerile din data de 14 noiembrie, Gabriel Grădinescu, care o experiență de peste 25 de ani în domeniul bancar, a fost ales membru neexecutiv în Consiliul ASF.

Alți candidații înscriși în cursa pentru acest post și care au participat la audieri sunt: Vicențiu Constantinoiu, responsabil Piețe Reglementate în cadrul ASF, Sectorul Instrumente și Investiții Financiare – Direcția Supraveghere și Control, din cadrul Serviciului Control Entități Reglementate; Adrian Mitroi, conferențiar universitar, expert în economie comportamentală, membru în CA al Fondului de Garantare al Asiguraților și a Șantierului Naval 2 Mai Mangalia, membru în Consiliul de Supraveghere al Transelectrica, precum și membru în Consiliul Științific al Institutului de Studii Financiare; Claudia Cătălina Sava, directorul Direcției Supraveghere și Control pentru piața de capital în cadrul ASF; Cătălin Mancaș, director general adjunct și membru în Consiliul de Administrație al SSIF BRK Financial Group; Ioan Gheorghe Țara, profesor universitar la Facultatea de Științe Economice a Universității din Oradea.

Citește și: Vești bune pentru clienții RCS&RDS! Anunț important de la Digi

Pentru această funcție s-au mai înscris, dar nu au participat la audieri: Andrei-Liviu Stamatian, prim-vicepreședinte al CEC Bank; Mircea Oancea, fost președinte CSSPP și actual director general al Fondului de Garantare a Drepturilor din Sistemul de Pensii Private (FGDSPP).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.