DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Un nou spital la Arad

spital nou la Arad

spital nou la Arad

Un nou spital va fi construit la Arad, după ce autoritățile locale și județene au constatat, în urma unor studii, că secțiile externe ale Spitalului Județean actuale generează pierderi, dezavantaje din punct de vedere al calităţii actului medical, și disconfort pentru pacienţi.

Decizia a fost luată după ce o echipă de specialiști au realizat, la cererea Consiliului Județean Arad, Strategia de Sănătate a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.  Odată cu noua strategie, autoritățile județene vor ca în curând unitatea medicală să aibă și o nouă conducere.

„Ca un obiectiv concret, avem în vedere construirea unui spital care să fie conform standardelor obligatorii. Această nouă unitate spitalicească va trebui să fie construită într-o zonă cu acces la autostradă, să aibă circuitele medicale necesare bine gândite, cu o eficienţă cât mai mare, pentru eliminarea pierderilor însoţite de un act medical în beneficiul arădenilor. Este vorba de o construcţie modulară, cu o investiţie majoră. Va trebui să gândim totul astfel încât să pornim de la strictul necesar, de la secţiile vitale unui spital, şi pe măsura posibilităţilor financiare să adăugăm alte şi alte secţii, pentru ca la final să avem o construcţie compactă şi eficientă. Noua construcţie nu implică la renunţarea la sediul actualului Spital Judeţean, nici la noul sediu TBC.”, a explicat președintele interimar al CJ Arad, Adrian Țolea, citat de Glasul Aradului.

Potrivit acestuia, noul spital ar urma să fie unul modular, prioritățiile fiind secţiile de oncologie, pediatrie şi infecţioase.

„Pe termen scurt trebuie reorganizată partea de management a instituţiei, astfel încât să existe stabilitate. Pe termen mediu, trebuie identificată şi analizată activitatea acelor secţii care au potenţial, cât şi cele care sunt pe pierdere şi găsite soluţii – schimbare de structură, de îmbunătăţire a condiţiilor spitaliceşti a pacienţilor, privind aparatura, tratamentul şi igienizarea. Pe termen lung, obiectivul principal este un nou spital pentru arădeni, construit modular, cu toate specialităţile. Secţiile externe reprezintă pierderi, dezavantaje din punct de vedere al calităţii actului medical, disconfort pentru pacienţi”, a declarat Horea Timiş, managerul de proiect al Strategiei de Sănătate a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.

Potrivit studiilor realizate, 52% dintre arădeni sunt nemulțumiți sau foarte nemulțumiți de seviciile medicale de care beneficiază în prezent.

Sursa foto: Glasul Aradului

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.