Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou studiu arată că fumătorii care trec exclusiv la glo își reduc în mod semnificativ expunerea la anumite substanțe toxice

BAT
GLO Hyper

Un nou studiu efectuat de BAT arată că fumătorii care au trecut complet de la fumat la utilizarea glo, produsul care încălzește tutunul (THP) al companiei, și-au redus substanțial expunerea la anumite substanțe toxice specifice fumului de țigară pe parcursul a trei luni.

Pentru multe dintre substanțele toxice măsurate, nivelurile găsite la cei care au participat la studiu au fost similare cu cele de la persoanele care au încetat să mai consume tutun în totalitate. Acest lucru susține obiectivul BAT de a construi un viitor mai bun prin reducerea impactului asupra sănătății, având în vedere că agenții recunoscute de sănătate publică consideră că un produs cu tutun are potențial de risc redus dacă trecerea completă la acesta are un efect similar renunțării la fumat.

Oamenii de știință ai BAT efectuează primul studiu controlat din Marea Britanie desfășurat pe un an de zile pentru a vedea ce impact va avea trecerea de la țigări la glo asupra stării de sănătate generale, precum și asupra expunerii la substanțe toxice.

Rezultatele de astăzi arată că în cazul fumătorilor care trec de la țigări la utilizarea exclusivă a glo se reduc nivelurile de substanțe toxice la care sunt expuși, reducând astfel potențialul de risc al bolilor asociate fumatului. Alte rezultate ale acestui studiu vor oferi mai multe informații care vor contribui la înțelegerea impactului trecerii la glo și vor fi anunțate odată cu finalizarea studiului.

Dr James Murphy, Directorul Departamentului de Cercetare al produselor cu potențial de risc redus din cadrul BAT, a declarat:

„Aceste rezultate inițiale privind glo sunt extrem de încurajatoare - glo oferă fumătorilor care doresc să continue să utilizeze produse din tutun și nicotină  o alternativă cu potențial de risc redus la țigări. Rezultatele reprezintă un nou pas important pentru BAT, deoarece astfel ne continuăm angajamentul de a reduce impactul afacerii noastre asupra sănătății, oferind consumatorilor o gamă de produse satisfăcătoare însă cu potențial de risc redus. ”

Modelul nostru de THP - glo - cuprinde un dispozitiv alimentat cu baterii care încălzește tutunuri special concepute sub 300 de grade Celsius. Acest proces produce un aerosol care conține nicotină cu gust de tutun pe care utilizatorul îl inhalează. glo a fost proiectat în Marea Britanie, dar procesul de proiectare a implicat peste 100 de experți de pe cinci continente, inclusiv oameni de știință, ingineri, designeri de produse, specialiști în tutun și toxicologi. Dispozitivul glo este un singur produs, cu un singur buton, făcându-l simplu și intuitiv de utilizat. Deoarece consumabilele de tutun folosite cu glo nu ard, nu se produce scrum.

content-image

Despre studiu

Datele au fost publicate în Nicotine and Tobacco Research.

Studiul realizat pe durata unui an vizează pe de-o parte fumători cu vârste cuprinse între 23 și 55 de ani, care au o stare de sănătate generală bună și pe de altă parte oameni care nu au fumat niciodată, care reprezintă grupul de control. Voluntarii fumători care au indicat că nu intenționează să renunțe la fumat au fost repartizați în mod arbitrar fie în grupul care continuă să fumeze țigări, fie în grupul care va folosi exclusiv glo timp de un an, în timp ce voluntarii fumători care au indicat că vor să renunțe la fumat primesc terapie de substituție cu nicotină. Fumătorii care doresc să renunțe au acces și la un consilier care să îi ajute să renunțe la fumat. Cei care nu au fumat niciodată reprezintă grupul de control.

 

Pe parcursul anului, participanții vizitează una dintre cele patru clinici din Marea Britanie care desfășoară studiul, iar în fiecare lună biomarkerii expunerii la substanțele toxice selectate pentru fumul de țigară sunt măsurați în urină, împreună cu monoxidul de carbon expirat. Indicatorii de sănătate sunt măsurați în același timp.

 

Studiul complet va determina dacă expunerea redusă este menținută pe parcursul a șase luni și un an și dacă este asociată cu modificări pozitive ale indicatorilor stării de sănătate. La finalul acestui an se așteaptă rezultatele pe șase luni ale studiului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.