Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou Studiu infirmă tot ceea ce știam despre Carnea roșie și produsele lactate. Ar putea ajuta împotriva cancerului

Omaha Steaks
carne vita

Un acid din carnea de vită și miel ar combate cancerul

„Carnea roșie și produsele lactate ar putea ajuta în lupta împotriva cancerului”, arată un nou studiu efectuat în Statele Unite. Astfel, un acid gras găsit în unele cărnuri și produse lactate pare să ajute organismul să lupte împotriva tumorilor.

Consumul de carne și produse lactate nu este la fel de popular ca în deceniile anterioare, din motive atât etice, cât și de sănătate, scrie Daily Express. Spre exemplu, unele cercetări sugerează că un consum excesiv de carne roșie ar putea fi un factor de risc pentru anumite boli, cum ar fi cancerul de colon.

Cu toate acestea, un nou studiu a descoperit că un acid din unele cărnuri roșii și produse lactate ar putea de fapt ajuta la protejarea organismului împotriva cancerului.

Oamenii de știință au descoperit că acidul trans-vaccenic (TVA) - un acid gras care se găsește în carnea de vită, miel și produse lactate - îmbunătățește capacitatea celulelor imune de a lupta împotriva tumorilor.

Studiul a descoperit de asemenea că pacienții cu niveluri mai ridicate de TVA în sânge au răspuns mai bine la imunoterapie, ceea ce sugerează că ar putea funcționa ca un supliment nutrițional pentru a completa tratamentele clinice pentru cancer.

Profesorul Jing Chen, de la Universitatea din Chicago din SUA, a declarat cu privire la cercetarea în cauză: „Există multe studii care încearcă să descifreze legătura dintre dietă și sănătatea umană, iar înțelegerea mecanismelor subiacente este foarte dificilă din cauza varietății largi de alimente pe care oamenii le consumă. Dar dacă ne concentrăm doar asupra nutrienților și metabolitilor derivați din alimente, începem să vedem cum aceștia influențează fiziologia și patologia. Concentrându-ne pe nutrienții care pot activa răspunsurile celulelor T, am găsit unul care îmbunătățește de fapt imunitatea anti-tumorală prin activarea unei căi imune importante.”

În cadrul studiului, care a fost publicat în revista Nature, echipa a început cu o bază de date de aproximativ 700 de molecule cunoscute care provin din alimente și a creat o „bibliotecă de nutrienți din sânge” formată din 235 de molecule bioactive derivate din nutrienți."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.