Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou studiu scoate la iveală impactul nefast al depozitelor de grăsime abdominală asupra creierului

sltrib.com
cipuri creier

Cercetătorii de la Rutgers Health din SUA au realizat un studiu privind relația dintre depozitele de grăsime abdominală și sănătatea creierului la persoanele de vârstă mijlocie cu risc de a suferi de boala Alzheimer. La studiu au participat 204 persoane sănătoase de vârstă mijlocie cu antecedente familiale de Alzheimer.

Cercetătorii s-au concentrat asupra depozitelor de grăsime din pancreas, ficat și abdomen, care au fost măsurate cu ajutorul imagisticii prin rezonanță magnetică (IRM). Rezultatele studiului au indicat că, la bărbații de vârstă mijlocie cu risc crescut de Alzheimer, nivelurile mai ridicate de grăsime din pancreas au fost asociate cu o funcție cognitivă mai scăzută și cu un volum redus al creierului.

Această legătură nu a fost observată la femei, sugerând o legătură specifică sexului între depozitele de grăsime abdominală și sănătatea creierului. Studiul a evidențiat, de asemenea, că obezitatea este un factor de risc pentru declinul cognitiv și demență, cu efecte diferite între bărbați și femei.

Cercetătorii au concluzionat că utilizarea exclusiv a indicelui de masă corporală (IMC) ca măsură a riscurilor cognitive legate de obezitate ar putea să nu fie precisă, deoarece nu ține cont de diferențele de distribuție a grăsimii corporale și de sex.

Rezultatele studiului privind depozitele de grăsime abdominală

Studiul sugerează că depozitele de grăsime abdominală pot fi un indicator mai relevant al declinului cognitiv și al riscului de demență decât IMC la persoanele de vârstă mijlocie cu risc de Alzheimer.

Aceste constatări oferă noi perspective în ceea ce privește relația dintre grăsimea abdominală și sănătatea creierului, subliniind importanța explorării abordărilor specifice fiecărui gen pentru a aborda impactul grăsimii abdominale asupra funcției cognitive, scrie incredibilia.ro.

Cercetătorii consideră că aceste cercetări deschid oportunități pentru intervenții specifice pentru a atenua efectele negative ale depozitelor de grăsime abdominală asupra sănătății creierului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.