Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou VAL masiv de refugiati se indreapta spre Europa

imigranti

În jur de 1.200 de migranţi şi refugiaţi au ajuns joi pe insula greacă Lesbos în mai puţin de o oră, fiind a doua zi în care se înregistrează o creştere puternică a numărului de sosiri din Turcia, relatează Reuters. 

Un număr de 24 de ambarcaţiuni, fiecare cu câte 50 de persoane la bord, au ajuns din Turcia pe o singură plajă din Lesbos în 45 de minute şi altele sunt pe drum, relatează un fotoreporter al Reuters de la faţa locului. 

Majoritatea celor nou-veniţi sunt tineri afgani, dar există şi familii, potrivit sursei citate. 

Un număr record de cel puţin 430.000 de refugiaţi şi migranţi au ajuns în acest an cu diverse ambarcaţiuni în Europa traversând Marea Mediterană, un număr de 309.000 dintre ei tranzitând Grecia, potrivit datelor furnizate de Organizaţia Internaţională pentru Migraţie. 

Miercuri, cel puţin 2.500 de persoane, majoritatea afgani şi sirieni, au ajuns în câteva ore pe insula Lesbos în interval de câteva ore. 

Nu se ştie pentru moment care este motivul creşterii atât de importante a numărului de migranţi din ultimele două zile, dar se ştie că Marea Mediterană va fi lovită tot mai mult de furtuni pe măsură ce trece toamna şi se apropie iarna, ceea ce face ca traversarea să fie prea periculoasă pentru majoritatea refugiaţilor. 

Cei mai mulţi dintre ei ajung pe insulele Lesbos şi Kos, situate la câţiva kilometri de Turcia, iar apoi sunt transportaţi în Grecia continentală, de unde continuă să călătorească spre ţările din nordul continentului, notează Reuters. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.