Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un număr crescut de firme au renunţat la planuri de finanţare în valoare de peste 250 de miliarde de dolari

Reddit
multinationale companii dolari

Numărul companiilor care şi-au amânat sau chiar anulat planurile de finanţare a urcat până la cel puţin 358 de firme, în condiţiile în care economia mondială continuă să fie afectată de inflaţia ridicată şi criza energetică, transmite Bloomberg.

Valoarea acestor planuri de finanţare, care includ oferte publice iniţiale, emisiuni de obligaţiuni, împrumuturi şi achiziţii, se ridică la peste 254 de miliarde de dolari. Cele două Americi au înregistrat cel mai mare număr de tranzacţii (184) care au fost amânate sau anulate, o cifră dublă faţă de cea înregistrată în alte regiuni ale globului.

Numărul mare de tranzacţii amânate sau anulate în cazul celor două Americi se datorează în special încetinirii de pe piaţa de equity, în condiţiile în care începând in ianuarie şi până acum au fost anulate 136 de planuri de oferte publice iniţiale, reprezentând două treimi din numărul total al listărilor abandonate la nivel global, conform Agerpres.

Pe piaţa de împrumuturi, debitorii se confruntă în continuare cu provocări în a strânge fonduri, cu 103 tranzacţii cu o valoare de cel puţin 64 de miliarde de dolari fiind amânate sau anulate de la începutul anului. În luna iulie s-a înregistrat şi prima tranzacţie de tip Schuldschein (instrument de finanţare a unei afaceri, de tipul obligaţiunilor, specific pieţei germane - n.r.), care a fost amânată din cauza crizei energetice din Europa.

Numărul emisiunilor de obligaţiuni care au fost amânate până acum în acest an depăşeşte numărul total înregistrat pentru întregul an 2021 sau în momentul de vârf al pandemiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.