Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un număr de 50 de autobuze care asigură transportul județean în Maramureș vor fi monitorizate prin GPS

Facebook
Autobuz

Un număr de 50 de autobuze care asigură transportul județean în Maramureș vor fi monitorizate prin GPS. Proiectul este finanțat din fonduri europene și are o valoare de peste 350.000 de euro, arată Consiliul Județean (CJ) Maramureș, anunță MEDIAFAX.

Consiliul Județean Maramureș anunță că proiectul urmărește îmbunătăţirea accesului între regiuni prin dezvoltarea unor reţele de transport durabile şi prietenoase cu mediul care să contribuie la îmbunătăţirea infrastructurii de transport în regiunile de graniţă Transcarpathia (Ucraina), judeţul Maramureş (România) şi Szabolcs-Szatmar-Bereg (Ungaria).

Citește și: Șoc total pentru Violeta Alexandru: A găsit birourile goale în timpul unei inspecții

”Președintele CJ Maramureș, Gabriel Zetea, a semnat contractul privind achiziția unui sistem informatic de monitorizare a transportului public județean. Contractul prevede configurarea sistemului informatic, livrarea, instalarea și configurarea echipamentelor GPS, a senzorilor de monitorizare a aerului”, arată CJ Maramureș.

În cadrul proiectului se vor moderniza patru staţii de transport unde vor fi puse în valoare ultimele tehnologii disponibile de monitorizare a flotei şi informare a pasagerilor.

Valoarea totală a proiectului este de aproape 1,5 milioane euro, iar bugetul aferent județului Maramureș este de 350.879 euro.

Durata de implementare a proiectului este de 24 de luni.

Citește și: Vladimir Putin a anunțat că a înregistrat primul vaccin anti-COVID-19 din lume, iar o fiică a sa și l-a injectat

Județul Maramureș va semna protocoale cu operatorii de transport, prin care aceștia vor pune la dispoziția firmei câștigătoare 50 de autovehicule pe care vor fi instalate și configurate echipamentele de monitorizare precum GPS Tracker, adaptor CAN, senzor de monitorizare a calității al aerului, interior și exterior autovehicul, senzor de monitorizare temperatură și umiditate interioară, senzor test alcool dar și modulul SafeDrive.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.