Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un număr de 5.328 persoane şi-au găsit locuri de muncă prin AMOFM Bucureşti, în primele şase luni ale anului

Agerpres
someri somaj

Un număr de 5.328 persoane, dintre care 2.731 de femei, şi-au găsit locuri de muncă în primele şase luni ale anului prin Programul Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă derulat de Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AMOFM) Bucureşti, se menţionează într-un comunicat remis vineri de instituţie.

Din totalul persoanelor care şi-au găsit locuri de muncă prin AMOFM Bucureşti în perioada ianuarie - iunie 2020, un număr de 1.816 au peste 45 de ani, 2.043 de persoane au vârsta cuprinsă între 35 şi 45 de ani, 1.288 au între 25 şi 35 de ani, iar 181 sunt tineri sub 25 de ani (dintre care 92 de tineri nu erau înscrişi în nicio o formă de sistem de educaţie), potrivit agerpres.ro.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 99: Alianța PĂCĂNELELOR! S-au întâlnit fătălăii noaptea ca hoții

Nivelul de pregătire al persoanelor pentru care a fost identificat un loc de muncă în primele şase luni arată că cele mai multe au studii liceale (2.143 persoane), studii universitare aveau 1.338, iar 1.014 şomeri aveau studii profesionale.

Din numărul total de persoane încadrate prin intermediul AMOFM Bucureşti în primele 6 luni ale anului 2020, 1.918 persoane (36%) făceau parte din categoria celor greu ocupabile. Încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele AMOFM Bucureşti.

Citește și: Traian Băsescu, după ieșirea fără precedent a lui Klaus Iohannis la adresa PSD: 'Îmi e greu să îl înțeleg. Eu le dădeam una peste ceafă miniștrilor'

Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată ulterior.

În primele 6 luni ale anului 2020, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane în căutare de loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 14.185 persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.