Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un oficial al Casei Albe s-a deplasat în Siria pentru a negocia eliberarea unor cetățeni americani

sua steag

Un oficial al Casei Albe s-a deplasat la Damasc pentru întrevederi secrete cu guvernul sirian în încercarea de a obţine eliberarea a cel puţin doi cetăţeni americani despre care se crede că sunt ţinuţi în detenţie de regimul preşedintelui Bashar al-Assad, a scris cotidianul Wall Street Journal (WSJ) în ediţia de duminică, preluată de Reuters, potrivit AGERPRES.

Potrivit WSJ, care citează oficiali din administraţia Trump şi alte persoane apropiate negocierilor, Kash Patel, asistent adjunct al preşedintelui Donald Trump şi principalul responsabil antiterorist de la Casa Albă, s-a deplasat la Damasc în cursul acestui an.

Nici Casa Albă, nici Departamentul de Stat nu au răspuns deocamdată solicitării de a comenta pe marginea acestor informaţii.

Deplasarea lui Patel a însemnat prima întâlnire în Siria de peste un deceniu a unui oficial american de nivel atât de înalt cu guvernul izolat al lui al-Assad, afirmă cotidianul.

Citește și: Capitala în scenariul roșu - Ministrul Educației anunță câte tablete s-au oferit elevilor

Statele Unite au suspendat operaţiunile la ambasada lor la Damasc în februarie 2012, după ce al-Assad a început în 2011 reprimarea brutală a protestatarilor care cereau sfârşitul regimului său.

Potrivit WSJ, oficialii americani speră într-un acord cu al-Assad care să ducă la eliberarea lui Austin Tice, jurnalist freelancer şi fost ofiţer de marină dispărut în timp ce relata din Siria în 2012, şi a lui Majd Kamalmaz, un terapeut siriano-american dispărut după ce fusese oprit la un punct de control al forţelor guvernamentale în 2017.

Publicaţia mai scrie că cel puţin patru cetăţeni americani ar mai fi fost reţinuţi de guvernul sirian, dar există puţine informaţii despre aceste cazuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.