Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un oficial al ONU anunţă că 101 persoane au fost evacuate din oţelăria Azovstal din Mariupol

atalayar.com
Azovstal

Un oficial al ONU din domeniul umanitar a anunţat marţi evacuarea cu succes a 101 persoane din oţelăria Azovstal din Mariupol, precizând că majoritatea evacuaţilor se află la Zaporojie, unde beneficiază de asistenţă umanitară, relatează Reuters.

"Mulţumită operaţiunii, 101 femei, bărbaţi, copii şi persoane în vârstă au putut în cele din urmă să părăsească buncărele de sub oţelăria Azovstal şi să vadă lumina zilei după două luni", a menţionat Osnat Lubrani, coordonator umanitar al ONU pentru Ucraina, într-o declaraţie pentru jurnalişti, potrivit Agerpres.ro.

Celor 101 evacuaţi de la Azovstal li s-au adăugat 58 de civili din cartierul Manhuş de la periferia oraşului. La Zaporojie au ajuns în total 127 de persoane, întrucât unii evacuaţi au decis să nu meargă cu convoiul, potrivit EFE.

Comitetul Internaţional al Crucii Roşii, care a fost de asemenea implicat în operaţiune, a dat publicităţii un alt comunicat în care a precizat că circa 100 de persoane din zona oţelăriei din Mariupol au ajuns la Zaporojie marţi. Printre ei se află şi răniţi, a precizat CICR.

Potrivit ONU, operaţiunea de evacuare a fost iniţiată vinerea trecută, după recentele vizite ale secretarului general al ONU, Antonio Guterres, la Moscova şi Kiev.

Pe de altă parte, comandantul batalionului Azov care apără oţelăria, a anunţat că Rusia a lansat marţi "un puternic asalt", sprijinit de tancuri şi de infanterie, asupra uzinei, relatează AFP.

"Un puternic asalt asupra teritoriului Azovstal este în curs în prezent, cu susţinerea vehiculelor blindate, a tancurilor, cu tentative de a debarca trupe, cu ajutorul navelor, şi un mare număr de elemente de infanterie", a afirmat Sviatoslav Palamar, comandant adjunct al regimentului Azov într-un mesaj video pe Telegram.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.