Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un ofiţer german a fost plasat în detenţie pentru că deținea material radioactiv şi documente clasificate

Ruptly
politie germania

Un ofiţer german arestat în octombrie cu privire la deţinerea unui uriaş arsenal de armament, avea de asemenea acasă material radioactiv şi documente clasificate, potrivit unor surse judiciare, relatează AFP.

Substanţa radioactivă - stronţiu-90 - a cărei cantitate era necunoscută, a fost descoperită acasă la acest militar din cadrul Bundeswehr, în cursul unei percheziţii, la 12 octombrie, la Aldenhoven (nord-ouest), a declarat vineri AFP Parchetul din Frankfurt, confrmând o informaţie dezvăluită de revista Der Spiegel.

În urma percheziţiei, ofiţerul a fost plasat în detenţie.

Arsenalul descoperit la domiciliul acestuia cuprinde puşti de asalt de tip Kalaşnikov, armament antitanc şi antiaeriene, dar şi muniţie de tanc şi numeroase grenade dezamorsate.

Ministerul german al Apărării a anunţat că acest armament nu provenea din stocurile armatei.

Stonţiul-90 este folosit în medicină şi industrie şi este unul dintre reziduurile degajate la explozia unei arme atomice sau într-un reactor nuclear.

Anchetatorii au mai găsit acasă la acest ofiţer două dosare clasificate ale serviciilor germane de informaţii despre Coreea de Nord, potrivit Der Spiegel, dar şi ”literatură comunistă”.

Bărbatul era un angajat al armatei germane într-o unitate specializată în analiza dispozitivelor explozive improvizate.

Reputaţia Bundeswehr a fost pătată în ultmele luni de implicarea mai multor militari şi foşti militari în activităţi ilegale, potrivit News.ro.

Doi foşti militari au fost arestaţi săptămâna aceasta, acuzaţi de faptul că au vrut să înfiinţeze un comando de mercenari cu scopul de a interveni în Yemen.

Suspiciuni cu privire la simpatizarea extremei drepte au condus, de asemenea, la suspendarea unor ofiţeri din diverse unităţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.