Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un om cheie în ancheta privind campania electorală din SUA negociează o înțelegere prin care să pledeze vinovat

NBC News
Jerome corsi

Un scriitor conservator şi autor de teorii ale conspiraţiei, Jerome Corsi, un apropiat al confidentului lui Donald Trump Roger Stone, a anunţat vineri că poartă negocieri în vederea unei înţelegeri cu echipa procurorului special Robert Mueller prin care să pledeze vinovat, relatează The Associated Press, informează News.ro.

Corsi a declarat pentru AP că negociază o eventuală înţelegere prin care să pledeze vinovat, însă a refuzat să ofere detalii.

El anunţa săptămâna trecută, într-o emisiune pe YouTube, că se aşteaptă să fie inculpat după ce a minţit anchetatori federali, clamându-şi însă nevinovaţia.

Echipa lui Mueller l-a interogat pe Corsi în cadrul unei investigaţii cu privire la legături ale lui Stone cu WikiLeaks.

Potrivit unui raport întocmit de agenţii americane de informaţii, Rusia a fost sursa materialelor divulgate şi publicate de WikiLeaks înaintea alegerilor prezidenţiale din 2016 care i-au afectat campania democratei Hillary Clinton, rivala înfrântă în alegeri de republicanul Donald Trump.

Echipa lui Mueller încearcă să stabilească dacă Stone şi alţi apropiaţi ai locatarului Casei Albe ştiau dinainte de planurile WikiLeaks.

Cotidianul The Washington Post (WP) a dezvăluit vineri negocierile lui Corsi în vederea unei înţelegeri prin care să pledeze vinovat, scrie AP.

Corsi, fostul şef al biroului din Washington al InfoWars, care publică teorii ale conspiraţiei, a cooperat în cadrul anchetei timpde aproximativ două luni. El le-a predat anchetatorilor două computere şi un telefon mobil şi a frunizat FBI acces la conturile sale de e-mail şi Twitter.

Însă el a declarat că discuţiile sale cu anchetatorii au ”explodat” recent.

”Anticipez că în următoarele câteva zile voi fi inculpat de Mueller”, declara el săptămâna trecută, cerând fonduri cu ajutorul cărora să se apare în justiţie.

Stone, care s-a declarat pregătit să fie inculpat, a dezminţit că este intermediarul WikiLeaks, un site înfiinţat de Julian Assange şi specializat în publicarea de informaţii clasificate, care a publicat - în săptămânile dinaintea scrutinului - mii de e-mailuri furate lui John Podesta, preşedintele campaniei lui Clinton.

”Eu nu am fost informat dinainte cu privire la sursa ori conţinutul ori momentul exact al publicării dezvăluirilor WikiLeaks”, a declarat luna aceasta Stone pentru AP.

”Reiese clar din videoclipurile şi interviurile sale recente că prietenul meu, dr. Corsi, a fost supus unor presiuni enorme şi că acest lucru începe să-l afecteze profund”, a declarat Stone vineri, într-un comunicat transmis AP.

”El a declarat în mod public că i se cere în mod insistent să spună lucruri care nu crede că s-au întâmplat”, a adăugat Stone.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.