Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un om controversat a fost readus în Primăria Capitalei.

adrian bold

Adrian Bold, arhitectul-șef al Capitalei demis de primarul Sorin Oprescu în 2008, a fost repus în funcție de primarul interimar al Capitalei, Răzvan Sava. Potrivit HotNews, anunțul a fost făcut în cadrul unei dezbateri ce a avut loc vineri la Primăria Capitalei.

Fostul arhitect-șef al Capitalei, Gheorghe Pătrașcu a ieșit la pensie, iar primăria a fost obligată printr-o decizie judecătorească să îl repună în funcție pe Adrian Bold care a atacat în instanță documentul prin care a fost suspendat de Sorin Oprescu.  

Adrian Bold a fost demis de primarul Sorin Oprescu pe motiv că a acordat un aviz pentru construcția unui bloc pe locul unei baze sportive, nu ar fi regularizat taxele și impozitele care țineau de domeniul său, a întârziat la serviciu și a lipsit nemotivat și ar fi adus Municipalității un prejudiciu de 300.000 de dolari fiindcă nu ar fi permis unui proprietar din vecinătatea Cathedral Plaza să construiască o clădire asemănătoare. Planul Urbanistic General permitea doar în locul unde s-a construit Cathedral Plaza o asemenea înălțime, în rest fiind prevăzute clădiri joase. Proprietarul respectiv a dat în judecată Primăria Capitalei și a câștigat cerând despăgubiri de circa 300.000 dolari.

Adrian Bold a contestat în instanță, în 2008, dispoziția de demitere semnată de primarul general și Tribunalul București i-a dat dreptate, obligând astfel Primăria Capitalei și primarul general să-l reintegreze în funcție. În plus, Primăria Capitalei și primarul general erau obligați la plată sumei de 77.897,06 lei cu titlu de cheltuieli judiciare și să-i plătească lui Bold drepturile salariale aferente începând din 21 iulie 2008 până la data reincadrarii efective în funcție, sumă la care se adaugă și dobânzi. Decizia a devenit definitivă printr-o sentință a Curții de Apel București din decembrie 2010.

Adrian Bold a fost arhitect-șef al Capitalei în perioadă 1997-2008. În 2008, în locul lui Adrian Bold, Sorin Oprescu l-a numit atunci pe Gheorghe Pătrașcu, fost director general al Direcției de Dezvoltare Teritorială a Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Locuințelor (MDLPL). 

În cei 10 ani cât a fost arhitect-șef al Capitalei, Adrian Bold a ajuns de mai multe ori în atenția presei și a societății civile, semnătura să regăsindu-se pe proiecte de urbanism controversate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.