Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un om de afaceri, arestat în dosarul pentru care DNA cere reținerea unui deputat PSD

catuse, arest

Omul de afaceri Lucian Colţea, cetăţean american, a fost arestat preventiv, miercuri, în dosarul în care deputatul Cristian Rizea este acuzat de trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au admis propunerea procurorilor DNA şi au dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile a lui Lucian Colţea, decizia putând fi contestată în termen de 48 de ore.

Citește și: Soția unui patron de televiziune de știri din România, goală pușcă pe Facebook / Foto 18+

Potrivit DNA, Rizea a primit bani de la Colţea pentru a interveni la nivelul a două autorităţi, astfel încât omul de afaceri să beneficieze de urgentarea procedurilor de retrocedare a unui teren situat într-o zonă rezidenţială din Bucureşti.

"La data de 2 decembrie 2009, potrivit unei înţelegeri anterioare, inculpatul Rizea Cristian a primit de la inculpatul Colţea Lucian, om de afaceri cu cetăţenie americană, suma de 200.000 euro, iar la câteva zile, la data de 6 decembrie 2009, a primit suma de 100.000 euro - în total 300.000 euro - pentru ca în schimb să intervină la nivelul a două autorităţi, Regia Autonomă Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA APPS) şi primăria comunei Chiajna, astfel încât Colţea Lucian să beneficieze de urgentarea procedurilor de retrocedare a unui teren situat într-o zonă rezidenţială din municipiul Bucureşti, respectiv să obţină dreptul de proprietate asupra unui alt teren aflat în litigiu cu primăria comunei Chiajna", se precizează în comunicat.

Citește și: Fosta soție a unui ex-component al Generației de Aur se iubește cu un bărbat cu 15 ani mai mic

Pentru a ascunde provenienţa sumei de 300.000 de euro primită de deputat ca obiect al traficului de influenţă au fost întocmite patru contracte de împrumut false.

Rizea mai este acuzat că a încercat să influenţeze doi martori din dosarul în care era cercetat de procurorii anticorupţie.

Citește și: Cea mai tare mașină din lume a fost prezentată: Cât costă și ce poate să facă / VIDEO

"În cursul lunii decembrie 2015, pe fondul desfăşurării prezentei anchete penale, inculpatul Rizea Cristian i-a abordat pe doi dintre martori şi le-a spus să nu relateze adevărul organelor de urmărire penală, promiţându-le celor doi că, în perspectiva că va deveni primar al sectorului 5, le va oferi gratis un spaţiu comercial în zona Cotroceni, pentru deschiderea unei noi clinici", se mai arată în comunicatul DNA.

Lucian Colţea este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de cumpărare de influenţă şi spălare de bani în formă continuată (două acte materiale).

Citește și: Recordul pe 100 de m al lui Usain Bolt a fost doborât de Justin Gatlin / VIDEO

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a cerut, miercuri, sesizarea Camerei Deputaţilor pentru încuviinţarea reţinerii şi a arestării preventive a lui Cristian Rizea pentru de trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor.

Citește și: El e omul care a băut 730.500 litri de urină și transpirație în 11 luni: Cu ce se ocupă

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.