Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un ONG dă de pământ cu autostrăzile anunțate de PSD: 'Dezinformări grosolane și minciuni gogonate'

AUTOSTRADA SIBIU-ORASTIE - LUCRARI

Anunțul făcut de ministrul interimar al Transporturilor, Rovana Plumb, despre cei 180 de kilometri de autostradă dați în trafic a stârnit o reacție dură din partea Asociației Pro Infrastructură (API), cea mai importantă organizație nonprofit din România care monitorizează proiectele majore de infrastructură de transport.

Citește și:Ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici prezidează reuniunea ECOFIN

„După Călin Popescu Tăriceanu săptămâna trecută, astăzi epidemia de minciună sfruntată vărsată de CNAIR și preluată fără niciun fel de filtru de "liderii" politici face o nouă victimă: Rovana Plumb, "ministrul" interimar al Transporturilor. La dezbaterea bugetului de stat, Rovana Plumb promite fără responsabilitate, fără rușine și fără să gândească: "Pentru anul 2019, vom putea să dăm în trafic în ceea ce privește autostrăzile 180 de kilometri."  Se promite inaugurarea inclusiv a unor tronsoane unde nici nu s-au început lucrările în teren, iar termenele contractuale de proiectare și execuție sunt de 19 luni (A3 Borș-Biharia), 24 luni (A3 Râșnov-Cristian) sau 3 ani (A7 Centura Bacău și DX12 Craiova-Slatina). Se va întâmpla ceva la final de 2019 când, EVIDENT, declarațiile sforăitoare de acum se vor dovedi că sunt doar promisiuni pentru naivi, dezinformări grosolane și minciuni gogonate? NU, NIMIC! Deoarece nimeni nu-i trage la răspundere pe acești indivizi care nu au pic de jenă sau limite ale bunului simț. Așa cum am explicat în 8 ianuarie scenariul realist ne indică 43,28 km noi de autostradă în 2019, iar cel foarte optimist 69,18 km”, se arată în postarea celor de la Asociația Pro Infrastructura de pe Facebook.

Citește și: Evoluţii financiare și bancare: bursele din Budapesta și Paris au închis şedinţa de luni în creştere

„Deci, pentru 2019 am prognozat următoarele autostrăzi care pot fi finalizate ca şi tronsoane: Lugoj-Deva, loturile 3 şi 4 - 43 de km, o secţiune de încă 4 kilometri, Autostrada Sebeş - Turda, loturile 1 şi 2 - 41 km, Ogra - Câmpia Turzii, între Iernut şi Cheţani - 17,9 km, un alt lot între Cheţani şi Câmpia Turzii, de 15,69 de km, Suplacu de Barcău - Biharia - Borş, care-i componentă a Autostrăzii Transilvania - 5,35 km", a spus Rovana Plumb. De asemenea, se va da în trafic Centura municipiului Bacău, de 16 km, Drumul expres Craiova - Piteşti tronsoanele 1 şi 2, de 27,35 de km în total. "Din autostrada Comarnic - Braşov, sectorul Râşnov-Cristian, avem un drum de legătură cu Braşovul de 10 km. În total, aceştia fac 180 de km", a precizat ea. Potrivit ministrului interimar, toate aceste proiecte sunt finanţate din fonduri europene, cu excepţia drumului de legătură pentru Braşov, care este finanţat de la bugetul de stat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.