Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un opozant din Kosovo, decedat în închisoare, s-a sinucis

kosovo

Autopsia corpului unui opozant deţinut într-o închisoare din Kosovo a dus la concluzia unei sinucideri pentru a explica decesul său care a antrenat mai multe manifestaţii, a anunţat justiţia de la Pristina, potrivit AFP. "Toate dovezile noastre şi examinările realizate în cursul anchetei demonstrează că este vorba despre o sinucidere", a declarat presei procurorul Sylë Hoxha.

Student la medicină în vârstă de 26 de ani şi militant al principalei mişcări de opoziţie - Vetevendosje -, Astrit Dehari a murit pe 5 noiembrie. Decesul său a provocat două manifestaţii la Pristina. Astrit Dehari era închis din luna august la Prizren (sud-est) pentru că a aruncat cu un dispozitiv exploziv în direcţia clădirii parlamentului.

Opoziţia preşedintelui Hashim Thaci cere alegeri anticipate şi îi reproşează noua delimitare a frontierei cu Muntenegru, precum şi punerea în aplicare a acordului de normalizare a relaţiilor cu Serbia. Opozanţii şi-au exprimat îndoiala în legătură cu cauzele morţii lui Astrit Dehari, susţinând că a fost "rezultatul unei strangulări". Potrivit justiţiei din Kosovo, decesul a fost într-consecinţa "blocării căilor respiratorii superioare", dar care a fost "autoprovocată", conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.