Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un opozant rus, fost deputat, a fugit în Ucraina

stiri.md
rusia ucraina

Opozantul politic rus Dmitri Gudkov, în vârstă de 41 de ani, un fost deputat, care a fost arestat şi eliberat săptămâna trecută, a fugit din Rusia în Ucraina, din cauza presiunilor autorităţilor de la Moscova, odată cu apropierea alegerilor legislative, prevăzute în septembrie, relatează AFP, potrivit Agerpres.

”Mă apropii de Kiev” a anunţat el într-un mesaj postat pe Facebook duminică, a cărui autenticitate a confirmat-o AFP.

Gudkov dezvăluie că surse apropiate Kremlinului i-au spus că dacă nu părăsea ţara urma să fie arestat în baza unor dosare penale ”false” montate împotriva sa.

Dmitri Gudkov a fost arestat săptămâna trecută, dar şi alt opozant politic, Andrei Pivovarov, care a fost scos cu forţa dintr-un avion către Polonia.

Fostul deputat a fost arestat într-un dosar cu privire la o chirie neplătită în 2015 şi risca până la cinci ani de închisoare.

Susţinătorii săi au denunţat această arestare drept o ”pedeapsă”, din cauză că vrea să candideze în alegerile legislative.

El a fost eliberat joi seara, fără ca împotriva sa să fie reţinută vreo acuzaţie - o întoarcere cu 180 grade a autorităţilor ruse.

Apropiaţii săi şi-au exprimat bucuria faţă de eliberarea sa, însă afirmă că nu i s-ar permite să candideze în alegerile legislative din toamnă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.