Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un pacient cu COVID, din Sfântu Gheorghe, care a fugit din spital, a fost adus înapoi de polițiști

Politia Română
politia

Un bărbat din municipiul Sfântu Gheorghe, care a fost diagnosticat cu COVID-19 şi care necesită dializă, a fugit din Spitalul Judeţean de Urgenţă, fiind adus înapoi de poliţişti.

Directorul medical al spitalului, dr. Roşu Matyas, a declarat, miercuri, că pacientul are o simptomatologie de COVID uşoară, motiv pentru care refuză să rămână internat, deşi acest lucru este în beneficiul său, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Şoc la PSD! După Marcel Ciolacu şi Paul Stănescu, alt lider intră la izolare

"La Secţia de Boli Infecţioase avem două cazuri de pacienţi dializaţi în stare cronică, iar până când sunt pozitivi, dializa se va face în spitalul nostru. Unul dintre ei este destul de recalcitrant, avem numai probleme cu el, nu vrea să rămână, nu vrea să înţeleagă că în altă parte nu ar putea să facă dializa, cel puţin în judeţul nostru. O dată a trebuit Poliţia să îl aducă înapoi pentru că a fugit din spital (...) Şi noi încercăm să îl convingem să stea în spital, dar în fiecare zi colegii din Secţia Infecţioase duc o luptă ca să îl convingă să mai stea încă o zi şi încă o zi. Alaltăieri l-am testat din nou în speranţa că e negativ şi poate pleca, şi el spera, nu a fost să fie, e în continuare pozitiv (...) Face dializă de trei ori pe săptămână. Din punct de vedere al COVID-ului nu are o simptomatologie foarte gravă, dar şedinţele de dializă trebuie să le facă aici, în spitalul nostru, şi nefiind bolnav aşa de tare cu COVID, nu prea vrea să stea la noi în spital. Ar vrea să plece şi, cum am zis, în prima zi a fugit şi a fost adus înapoi de Poliţie", a declarat dr. Roşu Matyas.

Potrivit managerului instituţiei, Andras Nagy Robert, Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe este singura unitate medicală din judeţul Covasna unde pot fi dializaţi bolnavii COVID.

Citește și: Ludovic Orban, mesaj dur: ‘Interzicem tuturor organizaţiilor locale să facă vreo înţelegere sau vreo alianţă cu PSD’

"Spitalul nu este o închisoare. Sunt cazuri în care se pot lua măsuri de contenţionare, dar în cazuri de excepţie (...) Noi încercăm să îl convingem că pentru a-şi face şedinţele de dializă, până se negativează, ar fi bine să rămână în spital. Suntem singurul centru de dializă şi a trebuit să reîntoarcem circuitele interne în spital pentru că centrul de dializă din oraş, centrul privat de dializă, nu a făcut acest lucru şi nu puteam să lăsăm fără dializă pacienţii cu COVID", a declarat Andras Nagy Robert.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.