Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un parlamentar american propune legea `covfefe` pentru arhivarea mesajelor lui Trump de pe Twitter

Donald Trump

Un ales american a prezentat luni o propunere de lege denumită "covfefe", după numele misteriosului cuvânt utilizat de către Donald Trump într-un tweet devenit celebru, pentru arhivarea tuturor textelor scrise de preşedintele american pe reţelele sociale, transmite AFP.

Mike Quigley, membru al Camerei Reprezentanţilor din partea statului Illinois, a depus un text intitulat 'Communications Over Various Feeds Electronically For Engagement' (COVFEFE), conform unui comunicat. 

"Utilizarea frecventă şi fără un filtru de către preşedintele Trump a contului său personal de Twitter ca un mijloc de comunicare oficială este fără precedent", explică alesul democrat. 

"Dacă preşedintele utilizează reţelele sociale pentru a face declaraţii spontane de politică publică, atunci noi trebuie să ne asigurăm că aceste declaraţii vor fi înregistrate şi stocate pentru referinţe ulterioare", a arătat Quigley. 

Alesul vrea să se asigure în special că vor fi arhivate postările pe Twitter atât de pe contul personal @realDonaldTrump, cât şi de pe contul oficial @POTUS. 

Marţi, 30 mai, cu puţin înainte de miezul nopţii, preşedintele american, Donald Trump, a postat pe Twitter, un cuvânt ciudat, ''covfefe'', care devenit foarte repede subiectul principal de conversaţie pe reţele de socializare, relatau AFP şi DPA. 

''Despite the negative press covfefe'' (În pofida presei negative covfefe), se putea citi pe pagina de Twitter a lui Donald Trump, aparent o referire la informaţiile din presă pe care liderul american le-a ridiculizat adesea ca fiind "ştiri false", scria DPA. 

În plus faţă de fraza care părea trunchiată, ce înseamnă covfefe? Este un mesaj criptat pentru Vladimir Putin? Sau o greşeală de scriere? Glume şi comentarii hilare au început să curgă şi #covfefe a devenit rapid termenul cel mai căutat şi discutat pe internet. 

''Covfefe'' ar însemna ''Demisionez'', ridiculizează o falsă traducere Google din rusă în engleză. Unele comentarii de genul ''să sece covfefe'' ironizează promisiunea electorală a candidatului Trump, care a spus în campanie că va "seca mlaştina" corupţiei de la Washington. 

Pentru a evita orice confuzie, Centrul de limba engleză al Regent's University din Londra a declarat: ''Pentru toţi elevii noştri în limba engleză, putem confirma că covfefe nu este un cuvânt englezesc. Deocamdată'', scrie AFP. 

Ulterior, notoriul tweet, care a fost redistribuit de 120.000 de ori, a fost şters fără explicaţii, la aproximativ şase ore după ce a cucerit internetul, şi un nou mesaj a fost postat: ''Who can figure out the true meaning of 'covfefe'??? Enjoy!' (Cine poate să înţeleagă adevăratul sens al "covfefe"??? Delectaţi-vă), a scris şeful Casei Albe pe contul său de Twitter. 

Donald Trump este cunoscut pentru tweet-urile sale trimise la orice oră din zi sau din noapte, de la comentarii despre o performanţă televizată a actorului Arnold Schwarzenegger până la ''deficitul comercial uriaş cu Germania''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.