Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un pilot a reuşit să aducă avionul în siguranţă la sol deşi în cockpit se afla un şarpe veninos

nevertebrate.ro
piton sarpe

Un pilot sud-african a reuşit să aducă avionul în siguranţă la sol deşi pe scaunul său se afla un şarpe veninos, au anunţat vineri autorităţile, relatează AFP.

Rudolf Erasmus se afla luni la manşa unui mic avion de turism cu patru pasageri la bord, care decolase din Bloemfontein cu destinaţia Pretoria, centrul ţării, când a simţit în spatele său prezenţa a ceea ce s-a dovedit a fi o cobră, unul dintre cei mai veninoşi şerpi.

În pofida pericolului în care se afla, pilotul a reuşit să aterizeze fără incidente la Welkom, aflat la jumătatea traseului, informează Agerpres.

"Vreau să-l felicit pe Rudolf pentru deciziile curajoase pe care le-a luat şi pentru modul în care a gestionat ceea ce ar fi putut fi un incident aerian major", a declarat directorul Autorităţii pentru Aviaţia Civilă din Africa de Sud, Poppy Khoza.

"A rămas calm în faţa unei situaţii periculoase şi a reuşit să aducă avionul la sol fără niciun pericol pentru el sau pentru pasagerii săi, demonstrând lumii că este un ambasador de prim rang al siguranţei aeriene", a adăugat el.

Rudolf Erasmus a declarat presei locale că a devenit conştient de prezenţa şarpelui când a simţit ceva rece la spate.

"La început am crezut că este sticla mea de apă... dar apoi mi-am dat seama că este altceva şi nu mai m-am mişcat", a afirmat el pentru News24.

Cobrele trăiesc în general în sud-vestul Africii de Sud şi sunt extrem de veninoase, provocând moartea victimelor lor dacă acestea nu primesc imediat ajutor medical.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.