Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un plic care conţinea cianură a ajuns la Casa Albă

casa alba

Un plic despre care se presupune că ar conţine cianură a venit săptămâna aceasta la Casa Albă, a relatat marţi postul de televiziune CNN, citând un purtător de cuvânt al Secret Service, serviciul însărcinat cu securitatea preşedintelui american, potrivit AFP.

'Luni, 16 marţi 2015, un plic a fost primit de serviciul de supraveghere a corespondenţei de la Casa Albă. Prima analiză biologică a fost negativă. Cu toate acestea, la 17 martie 2015, testul chimic a revelat prezenţa probabilă a cianurii', a indicat pentru canalul menţionat de televiziune purtătorul de cuvânt al Secret Service, Brian Leary.

'Eşantionul a fost transportat la o altă facilitate pentru confirmarea rezultatelor', a adăugat el.

O anchetă este în curs de desfăşurare, a mai spus purtătorul de cuvânt al Secret Service, refuzând să ofere mai multe date despre acest caz.

Persoana care a deschis plicul nu a fost expusă la cianură, a afirmat pentru CNN, sub rezerva anonimatului, un responsabil al forţelor de ordine.

Acest incident intervine după o serie de episoade care au afectat reputaţia Secret Service, scrie AFP.

Noul director al acestui serviciu de elită, Joseph Clancy, a trebuit să recunoască mai devreme, în cadrul audierilor din Congres, că există o problemă legată de alcool în cadrul Secret Service, după ce la 4 martie doi agenţi cu experienţă Secret Service au lovit cu maşina o barieră de securitate de la Casa Albă, după o noapte de petrecere cu alcool. Ei nu au fost însă reţinuţi şi nu li s-a efectuat nici testul de alcoolemie.

Casa Albă a fost recent scena mai multor intruziuni, alimentând criticile la adresa Secret Service, intrat în vizorul opiniei publice după o serie de scandaluri legate de prostituţie şi alcool.

Agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.