Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un polițist a refuzat o mită de 700 de lei

bucurestifm.ro
mita politist

Un poliţist a refuzat suma de 700 de lei pe care un şofer în vârstă de 30 de ani, din judeţul Bistriţa-Năsăud, i-a oferit-o ca mită ca să renunţe la cercetări după ce l-a prins că a condus sub influenţa alcoolului, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Sibiu, potrivit Agerpres.

"În fapt, la data de 11 mai, în jurul orei 1,00, bărbatul a condus un autoturism pe DJ 141A, iar la intrarea în localitatea Şeica Mare, a pierdut controlul direcţiei şi s-a oprit în şanţul din dreapta drumului, evenimentul soldându-se doar cu pagube materiale. În urma testării alcoolscopice a şoferului, poliţiştii au determinat şi cauza principală a producerii evenimentului, conducerea sub influenţa alcoolului, bărbatul având o concentraţie de 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cu această ocazie s-a întocmit un dosar de cercetare penală privind săvârşirea infracţiunii prevăzute de articolul 336 alineatul 1 din Codul Penal, bărbatul oferindu-i poliţistului suma de 700 de lei pentru a renunţa la cercetări", se precizează în comunicat. 

Poliţistul, agent la Secţia 5 a Poliţiei Rurale Axente Sever, a refuzat primirea banilor şi a sesizat Serviciul Judeţean Anticorupţie Sibiu.

Citește și: DESCINDERI în forță la Ploiești - Oamenii legii au SĂLTAT un bărbat care a FURAT o geantă cu un milion de euro!

Şoferul care a încercat să mituiască poliţistul a fost arestat pentru 24 de ore. 

"La data de 14 mai, ofiţeri de poliţie ai Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Sibiu, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, au organizat şi realizat prinderea în flagrant a bărbatului în timp ce oferea banii, cu titlu de mită. Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a dispus reţinerea pentru 24 de ore a persoanei în cauză, la data de 15 mai urmând a fi prezentată Tribunalului Sibiu cu propunere de aplicare a unei măsuri preventive. Cercetările continuă la nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu şi vizează săvârşirea infracţiunii de dare de mită", au mai informat reprezentanţii IPJ Sibiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.