Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un politist de frontieră din Galaţi, implicat în contrabanda cu ţigări

contrabanda

Procurorii DIICOT împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară au efectuat, joi, 16 percheziţii domiciliare pe raza judeţului Galaţi şi a municipiului Bucureşti, într-o acţiune de destructurare a unei grupări specializate în contrabanda cu ţigări.

Anchetatorii susţin că această grupare a adus din Republica Moldova peste 30.000 de pachete de ţigări de contrabandă, cu ajutorul unui ofiţer de poliţie de frontieră, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Ministrul Justiției, reacție după decizia CSM: ‘La fel voi proceda și data viitoare’

Potrivit unui comunicat al DIICOT, începând cu luna februarie, membrii acestei grupări au introdus în România din Republica Moldova cantităţi importante de ţigarete, respectiv 32.768 pachete ţigări, pe care le-au depozitat în locaţii special amenajate, le-au transportat şi valorificat.

O parte dintre membrii grupării au avut rolul de a asigura procurarea ţigaretelor din ţara vecină şi trecerea acestora peste frontiera de stat, în zona din apropierea localităţii Oancea, judeţul Galaţi, beneficiind de calitatea de ofiţer de poliţie de frontieră a unuia dintre membri, cu atribuţii directe de serviciu legate de paza şi supravegherea frontierei de stat, cunoştinţe foarte bune legate de teritoriul geografic local (căi de scăpare, poteci nefolosite, puncte de trecere a bălţilor), utilizând în acest sens echipamente tehnice de ultimă generaţie, autoturisme de teren, precum şi posibilitatea de a accesa planul de pază şi supraveghere al frontierei de stat întocmit de Sectorul Poliţiei de Frontieră Oancea.

Ţigările de contrabandă erau transportate peste 'frontiera verde' cu autoturismele de teren până la locul de depozitare, situat în apropiere de graniţă, în comuna Oancea, la domiciliile unora dintre membri, până a doua zi când era organizat transportul acestora către beneficiar.

Citește și: Klaus Iohannis: ‘Începând din 1 iunie se redeschid terasele, se va putea merge la plajă și se pot organiza spectacole în aer liber’

În vederea realizării comunicaţiilor cu membrii din Republica Moldova, contrabandiştii utilizau posturi telefonice dedicate, cu numere alocate reţelelor de telefonie din ţara vecină sau din România, iar convorbirile erau realizate prin intermediul unor aplicaţii online.

Ceilalţi membri ai grupării aveau rolul de a prelua cantităţile de ţigarete din spaţiile de depozitare şi de a asigura, în calitate de antemergători cu propriile autovehicule, transporturile către beneficiar.

După efectuarea transporturilor de ţigări, membrii grupării încercau să vândă unele dintre autovehiculele utilizate care nu erau înmatriculate pe numele făptuitorilor.

Citește și: Iohannis, declarație controversată! Ce se întâmplă cu elevii bolnavi care nu pot susține examenele .

În urma acţiunii, la sediul DIICOT - Serviciul Teritorial Galaţi vor fi aduse, în vederea audierii, 12 persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.