Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un polițist din Iași a reușit să salveze viaţa fetiţei prietenilor datorită cursurilor de prim ajutor

Un agent şef adjunct din cadrul Arestului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi, care a urmat un curs de prim ajutor organizat la nivelul Ministerului de Interne, a reuşit să salveze viaţa fetiţei prietenilor veniţi în vizită, conform Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Iaşi, Anca Vâjiac, a declarat că în prima zi a noului an Vasile Baciu, agent şef adjunct din cadrul Arestului IPJ Iaşi, a fost vizitat de familia unui prieten.

"Cei trei copii se jucau sub supravegherea părinţilor, moment în care Vasile a observat că Sonia, fetiţa prietenilor, în vârstă de un an şi trei luni, s-a înecat cu salivă, a căzut pe covor şi a intrat în convulsii urmate de stop respirator şi pierderea cunoştinţei. Părinţii au intrat în panică şi nu au realizat ce se petrece, iar Vasile a luat imediat fetiţa, a aşezat-o într-o poziţie de siguranţă şi a început manevrele de resuscitare cu masaj toracic. În acelaşi timp a comunicat cu operatorii 112 şi ulterior cu echipajul de pe ambulanţă care l-au îndrumat în acordarea primului ajutor micuţei şi au sosit în 9 minute acasă. Până la sosirea echipajului, în timpul manevrelor de resuscitare, fetiţa a regurgitat şi apoi a început să respire din nou", a declarat Anca Vâjiac, purtătorul de cuvânt al IPJ Iaşi.

Potrivit sursei citate, fetiţa fost preluată în siguranţă de echipajul medical şi transportată la spital unde şi-a revenit complet.

"Facem precizarea că agent şef adjunct Vasile Baciu, din cadrul Arestului IPJ Iaşi, a urmat un curs de prim ajutor, organizat la nivelul Ministerului de Interne, fapt ce i-a permis să intervină prompt şi eficient pentru salvarea Soniei. Fetiţa şi părinţii i-au mulţumit prietenului care i-au fost alături într-un moment critic din viaţa ei", a precizat sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.