Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un polițist din Noua Zeelandă a sărit în apele înghețate ale unui râu pentru a prinde un hoț

flags
Noua Zeelanda

Un bărbat care a furat în timpul weekendului o statuie înfăţişându-l pe Ernest Rutherford, un pionier al fizicii nucleare, în localitatea Brightwater din Noua Zeelandă, a fost arestat de un poliţist care a plonjat în apele îngheţate ale unui râu pentru a-l reţine, informează AFP.

Statuia lui Ernest Rutherford - fizician născut la Brightwater, recompensat cu premiul Nobel în 1908 - va putea acum reveni pe cele două picioare care au rămas pe soclu în urma furtului, potrivit Agerpres.

Sculptura a fost furată vineri seară, iar potrivit camerelor de supraveghere hoţul a dispărut de la faţa locului pe bicicletă, cărând statuia metalică de o greutate considerabilă.

Două zile mai târziu, când, pentru a scăpa de poliţie, suspectul în vârstă de 35 de ani a sărit în râul Wai-iti în plină iarnă australă, agentul Jamie White a plonjat la rândul său în apele îngheţate pentru a-l aresta.

''În ciuda eforturilor lui de a fugi prin râul Wai-iti, spre marea sa surpriză, am înotat după el şi am reuşit să-l arestez'', a explicat White pentru AFP într-un comunicat.

''Pot spune că am apreciat un binemeritat duş cald după treaba asta'', a mai adăugat el.

Presupusul hoţ urmează să compară luni în faţa tribunalului.

Statuia, recuperată în stare bună dintr-o locuinţă, urmează să fie repusă pe soclul memorialului închinat lui Rutherford din localitatea Brightwater.

Lordul Rutherford (1871-1937) a avut un rol central în studiul radioactivităţii şi a realizat explorări în fizica nucleară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.