Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un portret al regelui Charles al III-lea, tipărit pe o nouă serie de timbre în Regatul Unit

alephnews.ro/
timbru charles

Noile timbre din Regatul Unit vor include pentru prima oară, începând de marţi, un portret al regelui Charles al III-lea, deşi chipul fostei regine Elisabeta a II-a va mai rămâne pentru o vreme pe timbrele aflate deja în circulaţie în această ţară, informează DPA.

Portretul regelui Charles, adaptat după un desen realizat de artistul Martin Jennings pentru o serie de monede lansate de Royal Mint (Monetăria Regală), va apărea pe toate timbrele noi ce vor fi puse în vânzare în Regatul Unit, potrivit Agerpres.

Însă noile timbre nu vor fi comercializate în oficii poştale şi magazine cu amănuntul până când stocurile cu portretul mamei sale nu vor fi epuizate.

Directorul pentru politici şi afaceri externe din cadrul Royal Mail, David Gold, a dezvăluit că actualul suveran a cerut ca stocurile existente să fie utilizate în loc să fie distruse.

"Regele ne-a dat instrucţiuni foarte clare, spunând că doreşte ca nimic să nu fie măcinat, ca nimic să nu fie tocat, nu vrea ca stocurile existente să fie aruncate. A fost foarte clar: oricât de mult timp ar dura până la epuizarea stocurilor, nu există niciun motiv de grabă... este o poziţie pe deplin conformă cu principiile sale deja cunoscute despre risipă şi despre mediul înconjurător", a declarat David Gold.

Noile timbre prezintă profilul regelui Charles orientat spre stânga, aşa cum s-a procedat pentru toţi monarhii britanici după ce un portret al reginei Victoria a fost imprimat pe "Penny Black" - primul timbru poştal din lume - în 1840.

"Instrucţiunile primite de la Majestatea Sa vorbesc despre continuitate şi ne-au spus să nu facem nimic prea diferit în raport cu ceea ce s-a făcut până acum", a adăugat David Gold.

Continuitatea este un principiu care se regăseşte şi în culorile alese pentru noile timbre: violet pentru clasa I, verde pentru clasa a II-a, turcoaz pentru clasa I în format mare şi verde închis pentru clasa a II-a în format mare.

Noile timbre din clasa I fac parte dintr-o expoziţie deschisă la Muzeul Poştei din Londra, care va rămâne deschisă până pe 23 septembrie.

Timbrele cu portretul regelui Charles al III-lea au fost puse în vânzare în martie în cadrul unei colecţii care celebra florile preferate ale britanicilor.

Chipul reginei Elisabeta a II-a a apărut pe o serie specială de timbre din 1966. Ultimele timbre cu portretul fostei suverane au fost lansate în februarie pentru a celebra cea de-a 100-a aniversare a locomotivei cu aburi "The Flying Scotsman".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.