Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un președinte european anunță VINOVAȚII pentru Brexit: 'Neputincioasă și birocratică'

brexit

Preşedintele Cehiei, Milos Zeman, şi-a reafirmat în mesajul de Crăciun refuzul de a primi în ţara sa 'migranţi musulmani' şi a criticat elita 'neputincioasă şi birocratică' ce conduce Uniunea Europeană, transmite AFP.

'Primirea migranţilor musulmani, dificil de integrat pe teritoriul nostru, ar presupune crearea unui amestec cultural care ar favoriza eventuale atacuri teroriste (...) Astăzi aproape nimeni nu se mai îndoieşte de legătura dintre valul migrator şi atacurile teroriste', a spus preşedintele ceh.

'Din acest motiv mă opun ideii conform căreia ar fi bine să primim în următorii doi ani pe teritoriul nostru circa 6.200 de migranţi pe o aşa-numită bază voluntară, care este aproape acelaşi lucru ca şi cotele obligatorii', a explicat el în continuare.

Citește și: Norocul lui Trump! Declarație INCENDIARĂ a lui Obama: 'Sunt SIGUR că aș fi câștigat'

Milos Zeman s-a pronunţat în schimb pentru 'ajutorarea migranţilor în ţările lor de origine sau în statele vecine' acestora, fiind de asemenea favorabil acordării de asistenţă pentru Italia şi Grecia, statele europene aflate în prima linie a valului migrator.

Referindu-se la decizia Marii Britanii de a părăsi Uniunea Europeană, preşedintele ceh consideră că pentru această evoluţie 'cea mai mare parte a vinei o poartă actuala conducere a UE, care este absolut neputincioasă şi birocratică, fapt care se află la originea îndepărtării cetăţenilor de instituţiile UE'. Această conducere 'nu este capabilă nici măcar să îndeplinească o sarcină fundamentală ce-i revine, să protejeze frontiera externă a UE', a completat el.

Milos Zeman, care se află la putere din 2013, este cunoscut pentru comentariile sale anti-islamice şi criticile sale dure la adresa politicii porţilor deschise pentru refugiaţi a cancelarului german Angela Merkel. Este de asemenea vazut ca un aliat al Rusiei.

Dar a fost şi singurul preşedinte din UE care şi-a manifestat deschis susţinerea faţă de Donald Trump în timpul campaniei electorale americane. După ce Trump a câştigat scrutinul prezidenţial, ei au avut o convorbire telefonică în cursul căreia viitorul preşedinte american l-a invitat pe Zeman să efectueze o vizită în SUA, anunță Agerpres.

Guvernul de la Praga a anunţat ulterior că Trump a acceptat la rândul său invitaţia de a vizita Cehia. Prima soţie a lui Trump, Ivana, s-a născut în oraşul Zlin din fosta Cehoslovacie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.