Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un preot ortodox, scos cu forța din biserică, după ce l-a pomenit pe Patriarhul Moscovei/ Video

Patriarhia Moscovei
patriarh kirill

Un preot ortodox și ajutorul lui au fost scoși cu forța dintr-o biserică ortodoxă, din Ucraina, după ce, în timpul slujbei, preotul l-a pomenit pe Kiril, Patriarhul Moscovei si al Intregii Rusii.

Patriarhul Kiril al Rusiei îl susține în conflictul militar pe Vladimir Putin.

Complicitatea Bisericii Ortodoxe Ruse cu regimul de la Moscova și a Patriarhului Kirill cu președintele Vladimir Putin au început să coste grav. Influența și infrastructura Bisericii Ortodoxe Ruse se reduc, pe fondul invaziei din Ucraina, scrie Novaia Gazeta, care analizează situația în Ucraina, în țările baltice și Polonia, în diaspora occidentală, dar și în Rusia, transmite deschide.md.

Vezi și: România, Polonia şi ţările baltice intră sub umbrela Germaniei - Berlinul vrea să cumpere sistemul israelian antirachetă Arrow 3 pentru a se apăra de Rusia

Înainte de începerea evenimentelor tragice actuale, aproximativ 13.000 de parohii se aflau sub jurisdicția Patriarhiei Moscovei, unite în 53 de eparhii ale Bisericii Ortodoxe a Ucrainei-Patriarhia Moscovei (BOU-PM). Încă aproximativ 8.000 de parohii ucrainene aparțin Bisericii Ortodoxe a Ucrainei (BOU), care este independentă de Moscova.

Vezi și: Rușii au o mare problemă în plan intern: au distrus zeci de biserici ortodoxe, în Ucraina

Deja în primele zile ale „operațiunii speciale”, una după alta, eparhiile ucrainene au început să înceteze pomenirea Patriarhului Moscovei Kirill, care, în opinia lor, împărtășește responsabilitatea pentru ceea ce se întâmplă și își declară dorința de autocefalie (biserică independentă complet). În tradiția ortodoxă, refuzul de a pomeni Întâistătătorului înseamnă practic o ieșire de sub jurisdicția sa.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.