Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un prim jucător inculpat în scandalul sexual din Canada

Nhl.com
NHL

Un fost jucător în liga nord-americană profesionistă de hochei pe gheaţă (NHL) a fost inculpat de poliţia canadiană în cadrul unei anchete privind o presupusă agresiune sexuală comisă de componenţii echipei naţionale de juniori în 2018, au anunţat avocaţii acestuia, citaţi de AFP.

"Poliţia din localitatea London a inculpat mai mulţi jucători, între care Alex Formenton, în legătură cu o acuzaţie din 2018", au explicat pentru presă avocaţii săi, fără să ofere detalii privind alţi sportivi inculpaţi.

Acest fost jucător al echipei Ottawa Senators, care evoluează în campionatul Elveţiei, face parte dintre sportivii vizaţi de o anchetă deschisă în 2022 de poliţia din London, provincia Ontario.

În total, opt jucători sunt acuzaţi de o tânără femeie de agresiune sexuală în grup.

"Alex îşi va apăra cu fermitate nevinovăţia şi cere publicului să nu-l judece anticipat fără să aibă toate probele", au adăugat avocaţii.

În mai 2022, Federaţia canadiană de hochei a fost zguduită de un amplu scandal după dezvăluirile din presă privind muşamalizarea unui caz de viol colectiv care implica jucători ai naţionalei de juniori în 2018.

Responsabilii Hockey Canada au încercat să închidă cazul prin încheierea unui acord confidenţial de mai multe milioane de dolari cu victima.

Câteva luni mai târziu, poliţia canadiană a redeschis ancheta. Apoi, în toamnă, preşedintele Federaţiei a demisionat, iar finanţarea publică pentru forul canadian de specialitate a fost suspendată zece luni de către guvernul canadian.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.