Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un primar a făcut accident: pentru că era băut, a început să mănânce zăpadă / Anchetă demarată de Poliție – VIDEO

sofer beat

E anchetă uriașă, după ce un primar din județul Cluj – prins băut la volan – ar fi fost ajutat de polițiști să mușamalizeze cazul.

Primarul din Măguri Răcătău, Alexandru Livescu, a produs un accident în noaptea de 3 spre 4 februarie, fiind sub influența băuturilor alcoolice. Celălalt șofer implicat în eveniment a filmat o scenă care a devenit virală. „A fugit de la locul accidentului. Apoi a luat un medicament și a început să mănânce zăpadă ca să își revină”, a susține celălalt șofer, potrivit stiridecluj.ro.

Primarul a fost dus la sediul postului de poliție din comună, dar etilotestul a dat rateuri, așa că a fost condus la cel mai apropiat sediu de poliție, care dispunea de aparat etilotest.

Astfel, după aproape trei ore de la producerea accidentului, Alexandru Livrescu avea o alcoolemie de 0,12 grame alcool. În aceste condiții, polițiștii implicați sunt anchetați, pentru a se stabili ce s-a întâmplat și dacă a existat o încercare de mușamalizare a cazului.

Ce spune Poliția

IPJ Cluj: „Cu privire la informațiile apărute în spațiul public, privind un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, înregistrat la data de 4 februarie 2024, în comuna Măguri-Răcătău, menționăm următoarele:

La data de 4 februarie a.c., la ora 02.51, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Florești au fost sesizați despre producerea unui eveniment rutier soldat cu pagube materiale, în comuna Măguri-Răcătău, pe DC 111, existând suspiciunea că unul dintre conducătorii auto implicați s-ar afla sub influența băuturilor alcoolice.

Din primele verificări efectuate, a reieșit că persoanele implicate în eveniment au fost conduse inițial la sediul postului de poliție din comună, în vederea testării cu aparatul etilotest, însă, din cauză că acesta avea defecțiuni în funcționare, fiind trimis pentru reparație la structura competentă, s-a procedat la conducerea persoanelor către cel mai apropiat sediu de poliție, care dispunea de aparat etilotest, respectiv la sediul Secției 6 Poliție Rurală Florești, unde au fost testați cu aparatul etilotest.

Testarea cu aparatul etilotest efectuată la ora 05.22 a bărbatului de 52 de ani, a indicat o concentrație de 0,12 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind astfel aplicate măsurile legale.

Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.485 de lei, iar ca măsură complementară a fost dispusă suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pentru o perioadă de 120 de zile, conform O.U.G.195/2002.

Cu privire la timpul scurs până la efectuarea testărilor cu aparatul etilotest, conducerea inspectoratului a dispus verificări pe linie internă, urmând că în funcție de rezultatul acestora să fie dispuse măsuri legale în consecință”, a transmis IPJ Cluj.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.