Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un primar din nordul Franței a emis o decizie care interzice căderea zăpezii în comună

impact.ro
masina, zapada

Primarul din Raillencourt-Sainte-Olle, Franța, a emis un ordin prin care se interzice căderea zăpezii în comuna sa, după ce mulți alegători s-au plâns în timpul furtunii de săptămâna trecută, scrie BFMTv.

Pentru primar, ordinul municipal este un act de protest. El a explicat că a primit numeroase plângeri din partea alegătorilor săi în timpul furtunii de zăpadă de săptămâna trecută. Dar, în opinia sa, municipalitatea nu a avut resursele necesare pentru a investi în echipamente performante de deszăpezire.

Ordinul pare mai degrabă o glumă decât o afirmație și vine ca un răspuns la numeroasele plângeri primite în timpul ninsorii de la mijlocul lunii ianuarie.

În ordinul său, primarul din Raillencourt-Sainte-Olle își justifică oficial decizia „având în vedere comentariile locuitorilor care consideră că serviciile municipale nu și-au îndeplinit în mod corespunzător sarcina de deszăpezire și aplicare a sării pe toate drumurile comunale”.

„În urmă cu 60 de ani, era zăpadă, dar nu existau pluguri de zăpadă... Și oamenii își făceau poteci pentru a merge la muncă. Trebuie să înveți să respecți anotimpurile și să nu trăiești pe moment”, a spus, pentru „La Voix du Nord”, primarul Bernard De Narda.

În opinia sa, unii locuitori au dat dovadă de lipsă de respect postând mesaje uneori virulente în care criticau modul în care primăria a gestionat episodul.

„Primarul nu poate fi considerat responsabil pentru tot”, afirmă el, susținând că „este imposibil ca municipalitatea să investească în echipamente eficiente de deszăpezire”.

Pe rețelele de socializare, unii locuitori din zonă își exprimă regretul față de publicarea ordinului. „Ar fi fost bine dacă autoritatea locală ar fi comunicat pe rețelele de socializare, de îndată ce a început vremea rea, despre lipsa resurselor de deszăpezire”, a declarat un locuitor din zonă.

„Locuiesc în Raillencourt-Sainte-Olle din 2003 și îmi amintesc că strada noastră a fost întotdeauna curățată și dată cu sare atunci când a nins în urmă cu câțiva ani, de ce nu mai este cazul?”, a spus altul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.