Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un primar este implicat într-un SCANDAL uriaș: Este acuzat de consilieri că vinde la preţ foarte mic un teren central 'pregătit pentru cineva'

pixabay.com
diverse, bani, monede, euro

Primarul oraşului arădean Sântana este acuzat de unii consilieri locali, dar şi de localnici, că a scos la vânzare un teren situat în centrul localităţii, lângă Primărie, la un preţ care ar fi mult mai mic decât cel la care au mai fost vândute terenuri în apropiere, respectiv 8,5 euro pe metru pătrat. Edilul-şef este acuzat că are interese legate de această vânzare, terenul fiind “pregătit” pentru un anumit cumpărător, în timp ce primarul neagă, afirmând că preţul de strigare a fost stabilit de o firmă de evaluare autorizată.

Consilierul local Irina Rus (PSD) din oraşul arădean Sântana îl acuză pe primarul Daniel Tomuţa (PNL) că are interese legate de vânzarea unui teren situat în centrul localităţii, în vecinătatea Primăriei, care a fost scos la licitaţie la un preţ ce ar fi mult mai mic faţă de preţul zonei.

Citește și: Simona Halep a stârnit FURIA australienilor, după ce și-a comparat fosta adversară cu Serena Williams: 'Verifică-ți gleznele și informațiile' - FOTO

Într-o postare pe Facebook, consilierul local scrie că în 1 februarie va avea loc o licitaţie de vanzare a unui teren de 1.800 metru pătrat, “la incredibilul preţ de 15.300 de euro”.

Astfel, un metru pătrat ar fi 8,5 euro, în timp ce consilierul spune că preţul real al zonei este de 100 de euro pe metru pătrat.

Irina Rus afirmă că în luna decembrie, în vecinătatea terenului ce va fi vândut, s-a deschis un supermarket după ce o persoană privată a vândut un teren cu aproximativ  500.000 de euro.

“Mă întreb care este interesul administraţiei locale să vindem aşa ieftin acest pământ, care este al oraşului nostru. Pentru cine aţi pregătit acest teren, domnilor? Cui vreţi să îl daţi? Nu avem nevoie de bani în bugetul local? Unde aţi mai pomenit să vindem cu 8 euro mp când preţul real al zonei centrale este de aproximativ 100 de euro mp? Dragi prieteni, este zona centrală a oraşului Sântana, cei care doriţi, participaţi la licitaţie să cumpăraţi acest teren, pentru că altfel cu siguranţă se vor gasi cei interesaţi de asemenea ofertă făcută din partea conducerii Primariei Sântana!”, a scris Irina Rus.

La aceatsă postare, mai mulţi localnici adaugă comentarii prin care îl acuză pe primar că “a pregătit terenul pentru cineva” şi atrag atenţia că în zonă s-au vândut suprafeţe la preţuri mai mari.

“Pe mine mă şochează faptul că în urmă cu doi ani s-a vândut tot acolo, lipit de acest teren, o suprafaţă de 800 metri pătraţi cu preţul de 18.000 de euro (22,5 euro/mp – n.r.)”, a scis un localnic, Ioan Grosu.

“Normal că este pregătit pentru cineva, vor bani la buget doar de la oamenii de rând din impozit, iar alţii au facilităţi”, a scris, la rândul său, Marian Vesa.

Contactat de News.ro, primarul comunei a negat că ar avea interese legate de această vânzare şi a spus că preţul a fost stabilit de un evaluator autorizat angajat.

“Preţul anunţat este de pornire la o licitaţie publică cu strigare, iar eu sunt optimist că va mai creşte. Avem deja patru caiete de sarcini cumpărate pentru licitaţie”, a adăugat edilul, conform News.ro.

Citește și: Topul partidelor: Pe cine ar vota românii în caz de anticipate/ SONDAJ CURS pentru STIRIPESURSE.RO

Întrebat ce destinaţie ar urma să aibă acea zonă, primarul a spus că s-ar putea construi un centrul comercial sau să fie amenajată o zonă de servicii pentru turism.

Întrebat de preţurile la care susţin localnici că s-au vândut terenuri în vecinătate, primarul a spus că “au fost negocieri între persoane sau firme private, iar Primăria nu poate comenta”.

Totuşi, Primăria a vândut, anul trecut, un teren de 800 de metri pătraţi cu 33,5 euro/mp, tot în zona centrală, însă primarul spune că în acel caz vânzarea nu s-a făcut prin licitaţie, ci prin negociere directă cu o persoană care deţinea o clădire pe terenul respectiv şi care a avut prioritate la cumpărare.

Oraşul Sântana, situat la aproximativ 20 de kilometri de municipiul Arad, are 12.000 de locuitori şi o zonă industrială care atrage muncitori din mai multe localităţi, inclusiv din Arad.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.