Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un primar s-a făcut singur cetăţean de onoare al comunei pe care o conduce, în prezenţa unui vicepreşedinte PSD

.facebook.com/iondicu.primarpietrosita
dicu

Scene jenante au avut loc la sâmbătă în comuna Pietroșița, din judeţul Dâmboviţa. Cu ocazia Zilei comunei, primarul Ion Leonard Dicu și-a asigurat un loc în galeria marilor figuri ale satului, acordându-și titlul de Cetățean de Onoare. Aceeași distincție i-a fost acordată și vicepreşedintelui PSD Adrian Țuțuianu, pentru sprijinul adus localității, dar și tenorului Florin Georgescu, fiu al satului şi consilier judeţean, potrivit gazetadambovitei.ro.

Propunerea ca primarul în funcție să fie și onorabil cetățean a fost luată în luna aprilie de către Consiliul Local Pietroșița, la propunerea viceprimarului Ion Olîc. În mod normal, astfel de gesturi de gratitudine se fac doar cu acordul edilului în funcție și de cele mai multe ori la inițiativa sa.

Vezi şi: Cum să NU te îngraşi în concediu: Un dublu campion naţional de Culturism şi Fitness dezvăluie soluţia

Scena petrecută la acordarea titlului l-a amuzat, conform martorilor, până și pe Adrian Țuțuianu. Primarul a pozat într-un personaj luat prin surprindere de acordarea titlului, i-au dat lacrimile și a plâns  în timp ce viceprimarul îi dădea o plachetă personalizată cu fotografie, mai notează sursa citată. La petrecerea care a urmat a cântat şi celebra Nico, potrivit imaginilor publicate pe contul de Facebook al primarului.

Dicu este primar al Pietroșiței din mandatul 2000 -2004 când a preluat primăria la decesul fostului edil. Atunci era cel mai tânăr primar din județ. Toate mandatele au fost sub flamura Partidului Social Democrat. După acordarea titlului de Cetățean de Onoare, conform unei hotărâri de Consiliu Local, are dreptul la un lot de casă din terenul localității pe care o conduce.

Cazul nu este unul singural la nivel naţional. În 2016, Gheorghe Matei, primarul comunei Răteşti din judeţul Argeş, şi-a acordat titlul de cetăţean de onoare. Distincţia a venit la pachet cu scutirea de la plata taxelor şi impozitelor locale, în contextul în care edilul era proprietarul a 100 de hectare de teren agricol. Pe lista primarilor care şi-au acordat titlul de cetăţeni de onoare se află şi Victor Cristea, fost primar al municipiului Vaslui.

Vezi şi: Informaţiile acestea îţi pot salva viaţa: Semnele care îţi arată că ai probleme cu inima .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.