Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un procuror cere 12 ani de închisoare pentru fosta preşedintă a Argentinei şi actuala vicepreşedintă Cristina Kirchner, acuzată de corupţie

HispanicLondon - WordPress.com
Cristina Kirchner și soțul ei

Un procuror federal argentinian a cerut luni o pedeapsă de 12 ani de închisoare pentru Cristina Fernandez de Kirchner, fosta preşedintă a ţării şi actuală vicepreşedintă, pentru acuzaţii de corupţie legate de lucrări publice, informează Reuters.

Procurorul Diego Luciani a acuzat-o pe Fernandez de Kirchner, o voce încă influentă pentru aripa de stânga a Partidului Peronist, aflat la guvernare, de fraudă împotriva statului şi implicare într-o schemă de deturnare de fonduri publice în perioada în care a deţinut funcţia de preşedinte, între 2007 şi 2015, potrivit Agerpres.

Sentinţa va fi cunoscută peste mai multe luni, conform presei locale, deşi Fernandez de Kirchner ar putea-o contesta în instanţe superioare, ceea ce ar amâna cu câţiva ani verdictul final.

'Aceasta este probabil cea mai mare manevră de corupţie care a existat vreodată în ţara noastră', şi-a argumentat procurorul Luciani acuzaţiile, care au alimentat noi tensiuni politice în Argentina.

Pe Twitter, Cristina Fernandez de Kirchner, care a depus mărturie la tribunal în 2019, a scris că are în faţă 'un pluton de execuţie mediatico-judiciar' şi 'nu o curte constituţională'.

Fosta preşedintă a adăugat că nu i s-a dat ocazia să depună mărturie în legătură cu noi elemente ale cazului şi că îşi va prezenta apărarea pe reţele sociale marţi.

Preşedintele argentinian Alberto Fernandez a condamnat pe Twitter decizia procurorului, numind-o un caz de persecuţie politică.

'Niciuna din faptele atribuite fostei preşedinte nu a fost dovedită', a afirmat el într-un comunicat.

Procurorul a cerut de asemenea interdicţie pe viaţă pentru Fernandez de Kirchner de a ocupa funcţii publice.

Ancheta caută să stabilească dacă Kirchner sau alţi oficiali din administraţia sa au favorizat firme ale omului de afaceri Lazaro Baez la licitaţii pentru zeci de lucrări publice în regiunea sudică Patagonia, multe dintre ele supraevaluate sau nefinalizate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.