Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un proiect de suflet al lui Remus Cernea a fost respins de senatorii jurişti

remus cernea

Propunerea legislativa privind reglementarea parteneriatului civil propusa de parlamentarul independent Remus Cernea a fost respinsa, marti, cu unanimitate de catre membrii Comisiei juridice de la Senat.

În timpul dezbaterilor, senatorul Marinica Dinca a afirmat ca toate propunerile facute de Cernea sunt foarte bine reglementate în legislaţia româneasca.

La rândul sau, senatorul PSD Ioan Chelaru, a spus ca actele legislative în vigoare sunt acoperitoare inclusiv pentru acest domeniu, adaugând ca unuii dintre membrii Comisieiie juridice a scris chiar carţi pe acest subiect.

Dupa criticile venite din partea membrilor Comisiei juridice, Remus Cernea a replicat, potrivit Mediafax: "Ştim bine ca nu exista nici un fel de obiecţie în afara unui astfel de proiect decât prejudecaţile de ordin homofob şi conservatorisme de inspiraţie religioasa. Legea de faţa ar trebui sa fie în unanimitate de catre Parlament, sa vina în întâmpinarea unor oameni care chiar sunt în nevoie şi ale caror drepturi nu sunt recunoscute în ţara noastra".

El le-a cerut senatorilor sa dea un vot favorabil acestui proiect, care vine în întâmpinarea unor oameni "care sunt în nevoie şi ale caror drepturi nu sunt deloc recunoscute, deopotriva heterosexuali sau persoane de acelaşi sex".

Potrivit proiectului, singurele condiţii pentru partenerii care încheie un parteneriat civil sunt sa aiba cel puţin 18 ani împliniţi, cel puţin unul dintre ei sa fie cetaţean român sau cetaţean strain sau apatrid cu domiciliul în România şi niciunul dintre parteneri sa nu fie casatorit sau parte într-n alt parteneriat civil.

Potrivit propunerii, contractul de parteneriat civil se încheie în forma autentica, se semneaza de catre cei doi parteneri în faţa notarului public din circumscripţia Curţii de Apel pe raza localitaţii în care cel puţin unul dintre parteneri îşi are domiciliul şi se înregistreaza într-un registru special numit "Registru opentru evidenţa parteneriatelor civile", ţinut la notarul respectiv.

În propunerea legislativa se arata ca serviciile medicale necesare unuia dintre parteneri care nu deţine o asigurare medicala se pot acorda în baza asigurarii medicale a celuilalt partener civil şi ca, în cazul spitalizarii unuia dintre parteneri, celalalt este considerat aparţinator.

Pe de alta parte, se mai arata ca, la momentul încheierii contractului, partenerii pot opta între: comunitatea legala, separaţia bunurilor sau comunitatea convenţionala.

Senatul va dezbate ini?iativa legislativa în calitate de prima Camera sesizata.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.