Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un psiholog și un teolog, candidați pentru funcția de rector al UBB Cluj

Psihologul Daniel David și teologul Ioan Chirilă sunt singurii care și-au depus candidatura pentru funcția de rector al Universității „Babeș-Bolyai” (UBB) Cluj-Napoca, cea mai mare universitate din România, la alegerile care vor avea loc în 3 martie.

Reprezentanții UBB Cluj-Napoca au declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că alegerea rectorului se va face prin vot direct, universal, conform referendumului organizat în 20 iunie 2019.

„Vineri a expirat termenul de depunere a candidaturilor pentru funcția de rector a UBB, la alegerile programate în data de 3 martie. Au fost înregistrate două candidaturi, a prorectorului cu cercetarea, Daniel David, și a președintelui Senatului, Ioan Chirilă. Alegerea rectorului UBB se va face prin vot direct, universal, conform referendumului organizat în 20 iunie 2019. Peste 87% dintre persoanele care s-au prezentat atunci la vot au optat pentru alegerea viitorului rector prin vot direct, universal, în timp ce restul de aproximativ 12,4% s-au pronunțat pentru alegerea rectorului printr-un concurs public”, au spus reprezentanții UBB, potrivit Mediafax.ro,

Vezi si: Ministrul Ion Ștefan: M-am pus la dispoziția DNA. Renunț la imunitate .

Daniel David are 48 de ani și este profesor la Departamentul de Psihologie Clinică și Psihoterapie, iar Ioan Chirilă, 58 de ani, este cadru didactic titular la Facultatea de Teologie Ortodoxă.

Noul rector care va fi ales îl va înlocui în funcție pe actualul rector Ioan Aurel Pop căruia îi încetează cel de-al doilea mandat. Acesta a fost ales pentru prima dată la conducerea UBB în luna martie 2012.

Ioan Aurel Pop este și președintele Academiei Române.

UBB este cea mai mare universitate din România, având peste 45.000 de studenți la toate liniile și extensiile universitare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.