Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un pui de gorilă dintr-o subspecie ameninţată cu dispariţia s-a născut la Grădina Zoologică din Londra / VIDEO

londonzoo.org
gorila pui zoo

Un pui de gorilă dintr-o subspecie ameninţată cu dispariţia s-a născut la Grădina Zoologică din Londra

O femelă de gorilă dintr-o subspecie ameninţată cu dispariţia a născut un pui la Grădina Zoologică, a cărui venire pe lume reprezintă "un adevărat motiv de sărbătoare", au anunţat joi reprezentanţii instituţiei britanice, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Acest pui de gorilă vestică de câmpie, o subspecie a cărei populaţie a scăzut cu peste 60% în ultimii 25 de ani, "s-a născut miercuri la ora 09:34", după o naştere "rapidă ce a avut o durată de 17 minute", a precizat grădina zoologică londoneză într-un comunicat.

"Ne-am început ziua ca de obicei, le-am adus micul dejun gorilelor şi ne-am apucat de sarcinile noastre obişnuite de curăţenie. Când ne-am întors în incinta lor, am putut vedea că Mjukuu (o femelă adultă) începuse să se întindă şi să se ghemuiască, semn că intrase în travaliu", a explicat Kathryn Sanders, coordonatoarea secţiunii dedicate primatelor în cadrul Grădinii Zoologice din Londra.

"Să spunem că suntem încântaţi de această naştere ar fi un imens eufemism", a adăugat ea, cu entuziasm.

Această subspecie de gorilă, prezentă în pădurile tropicale din Africa Centrală, înregistrează un declin accelerat, fiind o victimă a vânătorii, a distrugerii habitatului şi a unor boli precum cea provocată de virusul Ebola.

"Le vom oferi mamei şi puiului mai mult timp şi spaţiu pentru a se cunoaşte unul pe celălalt, iar celorlalţi membri ai grupului timpul necesar pentru a se obişnui cu această nouă prezenţă. Ei sunt la fel de încântaţi ca şi noi şi urmăresc puiul non-stop", a adăugat Kathryn Sanders.

Tatăl puiului este masculul Kiburi, care a fost adus în noiembrie 2022 de la Grădina Zoologică din Tenerife, Spania, în cadrul unui program de conservare şi reproducere a speciei.

Angajaţii grădinii zoologice londoneze nu au putut deocamdată să confirme sexul acestui pui de gorilă, care a rămas agăţat în braţele mamei sale încă de la naştere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.