Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un reporter din România a reușit ce n-au putut toți liderii NATO: Jurnalist român 1 - Alianța NATO 0

Administrația Prezidențială
Klaus Iohannis Donald Trump Klaus Iohannis trump iohannis

„Președintele Donald Trump s-a alăturat, în sfârșit, apărării colective a alianței, datorită unei singure întrebări bine plasate”, comentează John Hudson, reporter de știri al site-ului BuzzFeed. „Acest reporter a reușit ceea ce nu au reușit liderii NATO”, comentează el în titlul articolului despre întrebarea adresată de reporterul TVR, Ramona Avramescu, liderului de la Casa Albă, la conferința comună cu președintele României, Klaus Iohannis.

„Sub un minut, un reporter modest din România a reușit ceea ce liderii celor 27 de state și nici propria echipă a președintelui nu au reușit: să-l facă pe Donald Trump să se angajeze principiului apărării colective a NATO”, scrie BuzzFeed.

ȘOC în Marea Britanie: Decizia luată de Theresa May în privința miniștrilor din noul cabinet

În timpul declaratiei de presă comune a lui Klaus Iohannis și Donald Trump, Ramona Avramescu de la TVR l-a întrebat pe liderul de la Casa Alba dacă crede că SUA trebuie să acționeze sub prevederile articolului 5, în cazul unei agresiuni din partea Rusiei asupra unui stat NATO.

"Multe din țările de pe flancul estic văd Rusia ca pe o amenințare pentru pace și securitate în regiune. Împărtășiți această viziune și credeți că SUA ar trebui să activeze articolul 5 din tratatul NATO dacă vreuna din aceste țări ar fi sub o agresiune militară?", a întrebat Ramona Avramescu.

"Suntem angajați să respectăm Articolul 5 (din Tratatul NATO, n.r) și cu siguranță suntem acolo să apărăm, de aceea vreau să fiu sigur că avem o forță puternică și banii necesari pentru o astfel de forță. Da, absolut, aș angaja articolul 5", a declarat Donald Trump.

„Așa că, deocamdată, scorul pentru extragerea unui angajament pe articolul 5 de la Trump este: jurnalist român 1 - Alianța NATO 0", mai comentează sursa citată.

Luna trecută, în timpul summitului NATO de la Bruxelles, aliații s-au arătat îngrijorați pentru că preşedintele american nu şi-a exprimat sprijinul personal pentru Articolul 5.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.