Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un reprezentant al UE critică Israelul pentru operaţiunea de la Jenin

uniunea europeana

Un reprezentant al Uniunii Europene a criticat sâmbătă Israelul pentru operaţiunea desfăşurată recent la Jenin, în nordul Cisiordaniei, ceea ce repune în discuţie, potrivit lui, proporţionalitatea utilizării forţei de către armata israeliană, transmite AFP.

Reprezentantul UE pentru teritoriile palestiniene, Sven Kuhn von Burgsdorff, s-a exprimat în timpul vizitei în Cisiordania a unei delegaţii formate din funcţionari ONU şi diplomaţi din 25 de ţări, potrivit Agerpres.

''Suntem îngrijoraţi de desfăşurarea de arme şi de sisteme de arme ce repune în discuţie chestiunea proporţionalităţii folosirii forţei de către armată în timpul operaţiunii'', a declarat el.

Comentariile sale susţin afirmaţiile secretarului general al ONU, Antonio Guterres, care a declarat joi că forţele israeliene folosiseră forţa în mod excesiv în timpul operaţiunii de 48 de ore de la Jenin.

''Acest ciclu al violenţelor trebuie să înceteze, nu mai poate dura'', a adăugat diplomatul european.

Operaţiunea de la Jenin, desfăşurată la începutul săptămânii, s-a soldat cu moartea a 12 palestinieni şi a unui soldat israelian. Ea a implicat sute de soldaţi israelieni şi drone şi buldozere ale armatei israeliene în oraşul Jenin şi în tabăra de refugiaţi adiacentă, bastion al grupărilor înarmate palestiniene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.