Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un restaurant amenajat în cadrul Expoziţiei Universale din Dubai a fost închis după detectarea mai multor cazuri de COVID-19

EXPO Dubai 2020

Restaurantul japonez amenajat în cadrul Expoziţiei Universale din Dubai a fost închis temporar după ce 10 dintre angajaţii săi au fost testaţi pozitiv cu COVID-19, în plină perioadă de recrudescenţă pandemică, au anunţat miercuri autorităţile nipone, informează AFP.

Emiratele Arabe Unite, din care oraşul Dubai face parte, au cea mai mare rată oficială de vaccinare din lume, însă numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus a crescut cu o viteză foarte mare în ultimele săptămâni, în contextul răspândirii variantei Omicron în întreaga lume, potrivit Agerpres.

"Zece angajaţi ai restaurantului au fost testaţi pozitiv cu COVID-19", a declarat ministrul japonez al Economiei, Comerţului şi Industriei, care a spus că stabilimentul va fi redeschis într-un moment oportun.

"Cazurile au fost identificate în urma testelor regulate efectuate în cadrul Expo Dubai şi a căror frecvenţă a fost crescută recent ca reacţie la evoluţia constantă a situaţiei sanitare mondiale", a precizat marţi acelaşi oficial japonez într-un comunicat.

Emiratele Arabe Unite au înregistrat miercuri 665 de cazuri noi de COVID-19, cel mai mare număr de infectări din ultimele trei luni, care este de 10 ori mai mare decât numărul infectărilor confirmate la începutul lunii decembrie. În total, această ţară a raportat peste 745.000 de cazuri, inclusiv 2.154 de decese asociate COVID-19.

Până în prezent, peste 93% din persoanele eligibile dintre cei 10 milioane de locuitori din Emiratele Arabe Unite s-au vaccinat cu schemă completă.

Luni, jucătorul spaniol de tenis Rafael Nadal a anunţat pe Twitter că a fost testat pozitiv cu COVID-19 la întoarcerea lui în Spania după un turneu demonstrativ organizat în Abu Dhabi, capitala Emiratelor Arabe Unite.

În iulie 2020, Dubai a fost una dintre primele destinaţii de vacanţă care şi-au redeschis graniţele pentru turiştii străini.

Expoziţia Universală, prima organizată în Orientul Mijlociu, a înregistrat 7 milioane de vizitatori de la inaugurarea sa din luna octombrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.