Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un scandal monstru stă să izbucnească între Franța și Israel: Mai mulți deputați francezi vor să incrimineze antisionismul

israel

Mai mulţi deputaţi francezi, membri ai grupului de studiu al Adunării Naţionale privind antisemitismul, vor să penalizeze antisionismul, o propunere care este privită cu rezerve de către reprezentanţi ai guvernului, relatează AFP, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Atac de ultim moment al lui Traian Băsescu la adresa lui Mihai Gâdea și Mircea Badea: ‘Rupeți-vă în direct hainele de pe voi’

Propunerea survine în contextul în care în ultima săptămână s-au înregistrat un val de inscripţii şi sloganuri antisemite în Franţa.

"Vrem penalizarea antisionismului, subiect asupra căruia lucrăm de mai multe luni", a declarat luni pentru AFP preşedintelui grupului de studiu, Sylvain Maillard (din cadrul partidului prezidenţial LREM), confirmând o informaţie transmisă de France Info.

Sylvain Maillard, deputat de Paris, a respins ideea că ar fi un "proiect de circumstanţă", în special după insultele proferate sâmbătă de manifestanţi ai 'vestelor galbene' împotriva filosofului Alain Finkielkraut.

Potrivit deputatului, cei şase vicepreşedinţi ai grupului de studiu, proveniţi din direcţii foarte diferite, susţin "în unanimitate" această propunere.

Grupul de studiu, care numără circa 30 de membri, urmează să se reunească marţi pentru a decide cea mai potrivită cale legislativă, probabil o propunere de lege sau o propunere de rezoluţie (fără caracter obligatoriu).

Mai mulţi membri ai guvernului au formulat până acum rezerve.

"Trebuie să fim atenţi la ce vrem să condamnăm", a afirmat la postul de televiziune France 2 ministrul de justiţie Nicole Belloubet, spunând că acest lucru "merită o dezbatere în parlament".

În opinia ministrului educaţiei Jean-Michel Blanquer, "trebuie mizat în primul rând pe educaţie, pe dezbatere".

"Trebuie să fim atenţi să nu facem lucruri care vor fi apoi contraproductive, din cauza emoţiei noastre", a adăugat el.

"Ce vrem să condamnăm este faptul de a nega existenţa Israelului. Dar se va putea, evident, critica guvernele israeliene", a explicat Maillard.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.