Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un scenariu scris de celebrul regizor Stanley Kubrick, redescoperit după 60 de ani

www.digitalspy.com
stanley kurbrick

Un scenariu scris de celebrul regizor Stanley Kubrick și de romancierul Calder Willingham, considerat pierdut vreme de 60 de ani, a fost redescoperit, potrivit independent.co.uk, scrie Mediafax.

Intitulat "Burning Secret" și redactat în 1956, scenariul este o adaptare a romanului omonim lansat în 1913 de scriitorul Stefan Zweig.

Scenariul este descris ca o poveste despre "adulter și pasiune, într-o stațiune, unde un bărbat cu comportament de prădător se împrietenește cu un băiat în vârstă de 10 ani, pe care îl folosește pentru a o seduce pe mama măritată a acestuia".

În comunitatea de fani ai lui Kubrick se făceau speculații despre existența acestui scenariu, dar documentul a fost abia recent descoperit, de Nathan Abrams, un profesor de film de la Universitatea Bangor din Marea Britanie.

Scenariul este deținut în prezent de fiul unui fost colaborator al lui Kubrick și este datat 24 octombrie 1956.

Citește și: FFIR propune peste 40 de producţii cinematografice, dintre care opt avanpremiere

Stanley Kubrick (1928 - 1999) a fost regizor, scenarist și producător și este considerat unul dintre cei mai influenți cineaști din istorie. Filmele sale, majoritatea adaptări ale unor romane și nuvele, acoperă o gamă largă de genuri și sunt caracterizate de realism, umor negru, o imagine unică, decoruri complexe și o muzică memorabilă.

A fost nominalizat la Oscar pentru lungmetrajele "Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb" (1964), "A Clockwork Orange" (1971), "Barry Lyndon" (1975), "Full Metal Jacket" (1987) și a câștigat acest trofeu pentru efectele speciale din filmul "2001: A Space Odyssey" (1968).

Ultimul său film, "Eyes Wide Shut", cu Nicole Kidman și Tom Cruise, a fost finalizat cu puțin timp înainte să moară, în 1999, la vârsta de 70 de ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.