Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un secretar de stat german i-a adus omegii lui Erwin Rommel, unul dintre principalii strategi militari ai regimului nazist. Val de indignare în societate

http://historycooperative.org
Un secretar de stat german din Ministerul Apărării, Peter Tauber, şi-a atras un val de critici după o postare pe Twitter prin care comemora moartea mareşalului Erwin Rommel, unul dintre principalii strategi militari ai regimului nazist, relatează AFP miercuri, informează Agerpres.

"Astăzi, în urmă cu 74 de ani, Erwin Rommel a murit, constrâns să se sinucidă de nazişti", a scris marţi pe Twitter Peter Tauber, membru al partidului cancelarului Angela Merkel, Uniunea Democrat-Creştină (CDU). 

Rommel, considerat unul dintre cei mai buni strategi militari germani în Al Doilea Război Mondial, a condus mai întâi trupele germane din Africa de Nord, iar apoi a preluat comanda trupelor din Franţa în 1944. 

Suspectat că a avut legături cu ofiţeri care au complotat împotriva lui Adolf Hitler, el a fost constrâns să se sinucidă pe 14 octombrie 1944, la vârsta de 52 de ani. 

Tweet-ul secretarului de stat a provocat numeroase critici în Germania, unde dezbaterile pe tema atitudinii lui Erwin Rommel în timpul războiului sunt încă vii. 

"Rommel a fost implicat în crime de război, ca mulţi alţii", a comentat Petra Pau, deputată Die Linke în Bundestag. 

"Circumstanţele morţii sale nu fac din el un membru al rezistenţei. Pentru mine, el nu mai este un model pentru Bundeswehr", a declarat, pentru cotidianul Bild, Fritz Felgentreu, deputat social-democrat şi expert în chestiuni de apărare. Acelaşi ton l-a adoptat şi deputat Verzilor Tobias Lindner, care crede că nu trebuie "să ne permitem să abuzăm de Vulpea deşertului", supranumele lui Rommel în timpul conflictului. 

Peter Tauber a reacţionat pe Twitter, declarându-se "fericit că toţi politicienii de stânga dezvăluie prin tweet-urile lor că sunt într-un veritabil dezacord cu naziştii". 

Această polemică intervine în contextul în care ministrul apărării, Ursula von der Leyen, o apropiată a Angelei Merkel, a anunţat în 2017 că vrea să redenumească în jur de 20 de baze militare care evocă Al Treilea Reich, precum cele care poartă numele generalului Erwin Rommel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.