Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un secretar de stat ungar susţine că Fidesz a câştigat bătălia din PPE

fidesz

Secretarul de stat Balasz Orban, din cabinetul premierului ungar, susţine că formaţiunea de guvernământ de la Budapesta "a câştigat bătălia din Partidul Popular European".

Asistentul premierului Viktor Orban a declarat vineri canalului de ştiri M1 al televiziunii de stat, preluat de MTI, că "ramura pro-migraţie din PPE şi partidele de stânga susţinute de George Soros nu au reuşit să excludă Fidesz".

Secretarul de stat ungar a declarat că PPE a aprobat de fapt propunerea de formare a unei comisii comune de anchetă împreună cu Fidesz, care îşi suspendă voluntar drepturile în cadrul grupului conservator european. Decizia este bună şi pentru PPE, care îşi menţine astfel unitatea, a adăugat el.

"De altfel, după cum văd eu lucrurile, calitatea de membru într-un partid parlamentar european, din punct de vedere ungar, nu reprezintă niciodată un scop, ci un mijloc pentru partidele de guvernământ şi pentru guvern de a reprezenta interesele Ungariei în Parlamentul European", a mai spus Balasz Orban.

Oficialul a apreciat că rezultatul dezbaterii din PPE depinde de modul în care Ungaria îşi poate reprezenta interesele pe termen lung şi de forma sub care va găsi aliaţi pentru apărarea valorilor europene şi pentru oprirea migraţiei.

PPE a suspendat miercuri Fidesz, iar ulterior premierul Viktor Orban a declarat că a fost de acord cu o suspendare voluntară în locul uneia impuse şi cu neparticiparea formaţiunii sale la lucrările PPE până la încheierea analizei privind statul de drept în Ungaria.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.