Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un senator australian a fost atacat cu ouă, după ce a făcut declaraţii islamofobe în urma atacurilor teroriste din Noua Zeelandă

Radio NZ
Christchurch politia noua zeelanda

Un senator australian de extremă dreapta a devenit ţinta criticilor după ce a lovit un tânăr ce aruncase un ou spre el pentru a denunţa declaraţiile sale islamofobe, după atacurile teroriste comise vineri în oraşul neo-zeelandez Christchurch, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Fraser Anning, ales din statul australian Queensland (nord-estul ţării), a provocat un scandal legat de atacurile soldate cu 49 de morţi la două moschei din Christchurch, el imputând acest carnagiu ''programului de imigraţie care le-a permis fanaticilor musulmani să se stabilească în Noua Zeelandă''. 

''Să fim clari, dacă musulmanii sunt astăzi victimele, ei sunt în general autorii. Religia musulmană este pur şi simplu ideologia violentă a unui despot din secolul al VI-lea care s-a deghizat în lider religios'', a scris Anning într-un comunicat.

Citește și: BBC, despre protestul #șîeu: 'Cea mai mică autostradă din lume face de rușine o națiune' + Remarca celor de la Euronews

Într-o conferinţă de presă desfăşurată sâmbătă la Melbourne, un tânăr cu identitate necunoscută a aruncat un ou spre senatorul Fraser Anning, care a ripostat lovindu-l de mai multe ori în faţă, înainte de a fi oprit de un agent de securitate. 

Premierul australian Scott Morrison s-a declarat ''consternat'' de afirmaţiile senatorului, spunând că acestea ''nu îşi au locul în Australia''. 

De-a lungul timpului, Fraser Anning a făcut mai multe declaraţii rasiste, în una dintre acestea el făcând apel la revenirea la fosta politică discriminatorie a ''Australiei albe''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.