Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un singur loc liber la terapie intensivă pentru pacienţii cu COVID-19, după o săptămână în care toate paturile au fost ocupate

spitalmilitarsb.ro
terapie intensiva ATI

Autorităţile din Prahova anunţă că doar un pat de terapie intensivă dintre cele 20 destinate pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19 este liber în spitalele din judeţ, după o săptămână în care cei cu forme grave ale bolii au fost trimişi în spitale din alte oraşe, toate paturile din secţiile ATI fiind ocupate.

„Numărul total de locuri destinate îngrijirii pacienţilor cu COVID-19, în Prahova, este de 328, dintre care 294 de paturi sunt ocupate. La ATI, 19 locuri alocate bolnavilor cu SARS-CoV-2 au fost raportate ca fiind ocupate”, anunţă, duminică, Prefectura Prahova, potrivit news.ro.

Citește și: Ludovic Orban strigă 'BINGO' în interiorul partidului: moțiunea de cenzură nu va trece

Începând de duminică trecută, toţi pacienţii din Prahova care suferă de forme severe ale COVID-19 şi care aveau de nevoie de terapie intensivă au fost direcţionaţi către spitale din Sfântu Gheorghe, Medgidia sau Feteşti.

tot de o săptămână, unitatea mobilă de terapie intensivă din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti este indisponibilă din cauza unei defecţiuni tehnice la instalaţia de climatizare.

În ultimele 24 de ore 53 de prahoveni au fost diagnosticaţi cu COVID-19, 24 dintre aceştia având vârste cuprinse între 40 şi 59 de ani.

Citește și: Gabriela Firea și Florentin Pandele, SHOW de zile mari: dansează pe melodia Jerusalema/ VIDEO

De la începutul epidemiei şi până în prezent, la nivelul judeţului Prahova, 4.174 persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2. Din totalul celor confirmaţi de la începutul epidemiei, 141 de prahoveni au decedat.

Printre localităţile cele mai afectate din acest judeţ se numără oraşul Breaza, unde rata de infectare la mia de locuitori este de 3,23. În Prahova sunt şi 14 localităţi unde nicio persoană nu este infectată cu virusul SARS-COV-2, una dintre acestea fiind staţiunea Azuga.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.