Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un soldat american a fost inculpat pentru agresarea sexuală şi vătămarea corporală a unei femei din Okinawa

shutterstock.com
condamnare justitie ciocanel

Un soldat american în vârstă de 22 de ani din Japonia a fost inculpat în decembrie pentru agresarea sexuală şi vătămarea corporală a unei femei din prefectura Okinawa, a indicat marţi procuratura locală, aducând la lumină o nouă presupusă infracţiune în care au fost implicaţi militari din forţele SUA desfăşurate în arhipelag, scrie agenţia Kyodo.

Soldatul, Jordan Begaye, este acuzat că a agresat-o pe femeia respectivă, pe care nu o cunoştea personal, în octombrie anul trecut. Procurorii niponi nu au precizat dacă acesta şi-a recunoscut fapta, menţionând doar că actul de inculpare datează din 23 decembrie, dar nu a fost făcut public "ca urmare a caracterului său" şi "din consideraţie faţă de dreptul femeii la confidenţialitate".

Armata SUA l-a predat pe acuzat autorităţilor nipone după inculparea acestuia, în conformitate cu Acordul nipono-american privind statutul forţelor, potrivit Agerpres.

Într-un comunicat remis agenţiei Kyodo, Corpul puşcaşilor marini din Pacific asigură că rămâne "angajat faţă de menţinerea unui climat care respinge agresiunile sexuale şi atitudinile care promovează astfel de comportamente" şi califică astfel de incidente ca fiind "contrare valorilor sale esenţiale", adăugând că incidentul din octombrie a fost tratat "cu cea mai mare seriozitate" şi a fost "anchetat agresiv" de procurorii militari americani.

Mulţi locuitori din Okinawa, care găzduieşte cea mai mare parte a facilităţilor militare americane din Japonia, sunt nemulţumiţi de zgomotul, infracţionalitatea şi accidentele legate de aceste facilităţi, menţionează Kyodo.

"Nu trebuie iertat niciodată şi suntem foarte mânioşi", a subliniat într-un comunicat guvernatorul din Okinawa, Denny Tamaki. "Au mai fost astfel de incidente. Trebuie recunoscut că sistemul de educaţie şi management al armatei SUA din Okinawa este extrem de inadecvat", a adăugat acesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.