Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un soldat american a fost ucis în Somalia în timpul unei operaţiuni împotriva al-Shabaab

soldati somalia

Un soldat american a fost ucis în Somalia în cursul unei misiuni conduse de autorităţile din această ţară împotriva grupării militante al-Shabaab, au anunţat vineri oficiali militari americani, relatează Reuters citat de agerpres.

Comandamentul SUA pentru Africa a anunţat că bărbatul a murit joi în timp ce forţele SUA acordau consiliere şi asistau o operaţiune a Armatei Naţionale Somaleze, la aproximativ 60 de kilometri vest de Mogadishu, în apropiere de Barii. 

'Forţele SUA efectuează o misiune de consiliere şi asistenţă alături de membrii Armatei Naţionale Somaleze', potrivit unui comunicat. 

'Forţele americane au acordat asistenţă forţelor partenere împotriva al-Shabaab în Somalia pentru a reduce abilitatea afiliaţilor Al-Qaida de a recruta, antrena şi organiza atacuri externe în regiune şi în America', se menţionează în documentul citat. 

Alţi doi militari americani au fost răniţi în cursul operaţiunii, în cadrul căreia trupele americane au urmărit un comandant al-Shabaab, în apropiere de râul Shabelle, a declarat o sursă de securitate din Mogadishu. 

Nu s-au înregistrat victime în rândul forţelor speciale somaleze, a adăugat sursa. 

Al-Shabaab vrea să îndepărteze guvernul somalez susţinut de occidentali şi să impună propria variantă, extrem de strictă, a legii islamice. Somalia a fost afectată de război civil din 1991.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.