Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un soldat ceh ucis, alţi doi răniţi în Afganistan

afganistan atentat

Un soldat ceh care participa la misiunea NATO în Afganistan a fost ucis, iar alţi doi răniţi luni într-un atac comis de un soldat afgan, a anunţat armata cehă, relatează AFP.

Soldatul ucis este sergent-major T.P., născut în 1976, a indicat purtătorul de cuvânt al statului major al armatei cehe, Magdalena Dvorakova, pe site-ul armatei cehe.

"Cei doi soldaţi răniţi au fost transportaţi la spitalul militar din Bagram şi viaţa lor nu se află în pericol", a adăugat Magdalena Dvorakova, potrivit căreia atacul a avut loc în jurul orei 09.20 GMT.

O conferinţă de presă extraordinară a ministrului ceh al apărării Lubomir Metnar este programată pentru marţi dimineaţă la Praga.

"Primele constatări indică faptul că atacul a fost comis de un soldat al armatei afgane" în provincia Herat (vest), a anunţat anterior într-un comunicat misiunea NATO, precizând că un soldat a fost ucis şi alţi doi răniţi.

Talibanii au revendicat de asemenea atacul într-un mesaj postat de către unul dintre purtătorii lor de cuvânt pe reţele sociale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.